1 Sara Dirx en Philippe Thewissen.

BeCook! ontzorgt startende horecaondernemer

LAKEN - Het Brusselse BeCook! ontzorgt hobbykoks en/of startende horecaondernemers met een compleet uitgeruste keuken. BeCook! is het kindje van oprichters Sara Dirx en Philippe Thewissen. 

Onvoldoende middelen, moeilijke organisatie, strenge normen .. Allemaal beperkingen waar hobbykoks en/of horecaondernemers mee te maken krijgen. De startinvestering voor een foodliefhebber of restaurateur valt zwaar uit. Maar voor hen is er nu goed nieuws: dankzij de diensten op maat van het Brusselse BeCook! kunnen ze met weinig kosten en risico’s de sprong wagen.

Verhuur professionele keuken

BeCook! verhuurt de klok rond 4 individuele en uitgeruste professionele keukens, van 6 tot 30 m2 . Maar ook opslagruimtes en koel- en vrieskamers. “Op die manier kunnen toekomstige chef-koks, traiteurs, patissiers, verwerkers en ondernemers voor 1 dag hun project op touw zetten zonder meteen diep in de buidel te moeten tasten”, luidt het.  “En zo krijgen ze ook een voorproefje van hoe het er echt aan toe gaat en van de netheids- en hygiënenormen van het FAVV. Maar de teams van BeCook! staan je ook bij met raad en daad. Kortom, een compleet en vooral flexibel aanbod voor liefhebbers die niet altijd van wanten weten.”

Businessplan/rentabiliteit/consultancy

Naast professionele keukens heeft BeCook! ook nog andere diensten in huis. Het team kan bogen op een rijke expertise en ervaring met bedrijfsbeheer en productie en biedt indien gewenst ook hulp bij het businessplan en de rentabiliteit. En voor wie advies nodig heeft voor zijn productie- en businessstrategie, zijn er de consultancydiensten van BeCook!. Die zorgen ervoor dat je de beste producten vervaardigt op de meest efficiënte manier. En ook aan de social media is gedacht, onmisbaar bij de opstart van een nieuw project. BeCook! werkt samen met de ondernemers een digitaal uitstalraam van hun activiteit uit om elk concept in de kijker te plaatsen.

Circulaire economie

BeCook! wil gepassioneerde projecten op de juiste manier onder de aandacht brengen. Als ‘Good Food’-ambassadeur (Brusselse strategie van ‘beter produceren en goed eten’) wil het ondernemers op weg helpen naar een verantwoorde en duurzame aanpak, onder meer via zijn ervaring met circulaire economie. Sara Dirkx, mede-oprichtster van BeCook!, werkte heel lang aan de ontwikkeling van ‘Free From Foods’ en kan de liefhebbers dus advies en sturing geven in hun productie-, verpakkings-,en leveringsproces,…