1

BeCook! pakt Sustainable Initiative Award

LAKEN - BeCook!, het Lakense bedrijf dat hobbykoks en startende horecaondernemers 360° bijstand levert, heeft de Sustainable Initiative Award gewonnen. 

In het Greenbizz-gebouw in Laken zijn vier professionele keukens gehuisvest die de klok rond beschikbaar zijn en waar ambitieuze horecaondernemers over een volledige infrastructuur beschikken. Maar ook over de nodige digitale tools voor hun succes. Het team van BeCook! biedt zijn klanten 360° bijstand, onder meer met zijn gids voor foodondernemers, die een antwoord biedt op belangrijke vragen rond de lancering van een horecaproject.

De zaak van Sara Dirkx en Philippe Thewissen viel in de smaak bij de jury tijdens de visit.brussels Awards, die al 10 jaar culturele en toeristische initiatieven in Brussel belonen en die de hoofdstad nationaal en internationaal meer uitstraling geven. Door de coronacrisis, met de gekende gevolgen voor horeca en toerisme, besliste de organisatie 6 nieuwe categorieën in het leven te roepen.

46 fulltime jobs 

In de nieuwe categorie "Sustainable Initiative" won BeCook! het pleit met zijn omkaderingsproject voor foodondernemers die zich na de coronacrisis (opnieuw) lanceren. Dankzij zijn gemeenschappelijke ruime en bijstand maakten 13 ondernemers hun droom waar en werden 46 fulltime jobs gecreëerd in 2020. De co-kitchenruimte is niet alleen een GoodFood-ambassadeur, ze houdt ook rekening met haar impact op het milieu. In 2020 werd meer dan 30 ton CO2 bespaard via het gebruik van zonne-energie opgewekt door het Greenbizz-gebouw.