Nieuws Vlaams Brabant Bedevaart wordt weer hip met Tevoetnaarscherpenheuvel.be

Bedevaart wordt weer hip met Tevoetnaarscherpenheuvel.be

Bedevaart wordt weer hip met Tevoetnaarscherpenheuvel.be

Te voet naar Scherpenheuvel: voor velen van ons roept het nostalgische herinneringen op. Net nu religie eindelijk weer op de agenda geraakt, geeft Jo Thuys met Tevoetnaarscherpenheuvel.be een andere, meer hedendaagse invulling aan de bedevaart. “Zelf spreken we over smakelijke pelgrimstochten”, zegt de zaakvoerder van Team Pilgrim.

Jo Thuys is een ondernemende duizendpoot. Hij is de man achter het succesvolle communicatiebureau Sound of C uit Scherpenheuvel-Zichem. Nu lanceert de man uit Scherpenheuvel samen met zijn vrouw en co-zaakvoerster Kathleen Custers Team Pilgrim en Tevoetnaarscherpenheuvel.be. Het initiatief richt zich op bedrijven, verenigingen en groepen op zoek naar een leuke teambuilding, incentive of groepsactiviteit.

Uitgangspunt was de vaststelling dat de bedevaart naar Scherpenheuvel in een serieuze dip zit. “We willen bedevaarten een hedendaagse invulling geven”, zegt Thuys. “Eentje waar in groep en actief van de mooie omgeving genieten nog steeds centraal staat. Maar waar streekproducten, cultureel erfgoed, sport en spel het overnemen van religie. Tevoetnaarscherpenheuvel.be is er voor bedrijven en groepen die het belangrijk vinden de groepsgeest aan te scherpen, maar ook gewoon willen genieten. Zij kunnen voortaan bij ons terecht voor een leuke teambuilding of daguitstap.”

Maar hoe maak je een bedevaart hip? “Zelf heb ik jaren in bedrijven gewerkt waar een teambuilding georganiseerd werd. Steeds werd gezocht naar een mix van iets actief, origineel, lekker en toegankelijk voor iedereen. Ik ben van die vier doelstellingen vertrokken en heb het toegepast op het concept bedevaart.”

“Een haalbare wandeling van 12 kilometer langs de mooiste plekjes van onze streek met voldoende stops om te genieten van allerlei lokale streekproducten, de toevoeging van enkele spelelementen om de competitiegeest binnen de groep te stimuleren, hier en daar een geleid bezoek aan een lokale erfgoedsite en de basiliek van Scherpenheuvel als eindpunt. Meer is er niet nodig om mensen een toffe dag te bezorgen, waarbij ze mekaar beter en op een andere manier kunnen leren kennen.”

In de eerste fase worden twee vaste wandelingen aangeboden: de Maagdenroute en Patersroute. De Maagdenroute vertrekt aan het station van Diest en loopt langs de Demervallei naar de Maagdentoren en Zichem. De Patersroute vertrekt aan de abdij van Averbode en loopt door de Merodebossen. Daarnaast werken we volledig op maat. Wie graag een seminarie in de voormiddag organiseert en zijn pelgrimstocht met enkele uren wil inkorten: het kan. Idem voor bedrijven die graag nog een verlengstuk aan hun bedevaart breien met een diner of barbecue.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.