Nieuws Vlaams-Brabant Bedking legt 20 kunstenaars “te slapen” voor het goede doel

Bedking legt 20 kunstenaars “te slapen” voor het goede doel

Bedking legt 20 kunstenaars “te slapen” voor het goede doel

BOORTMEERBEEK/VILVOORDE – Pascal Mannekens (49), kinesist, auteur en zaakvoerder van de Boortmeerbeekse slaapspecialist Bedking Ergopolis, is vanaf 20 september gastheer van de tentoonstelling Matrix². Een twintigtal kunstenaars zullen in de toonzaal langs de Leuvensesteenweg hun werk verkopen voor het goede doel, een open atelier in Vilvoorde waar kinderen en jongeren terechtkunnen die in complexe omstandigheden opgroeien of die op zoek zijn naar zichzelf. 

“Matrix² wil de krachtige boodschap geven dat je altijd naar je innerlijke kracht kan zoeken om jezelf te herprogrammeren tot de beste versie van jezelf, wat de voorgeschiedenis ook is. Het is een uitdagende en moeizame zoektocht om baas te worden van je eigen geluk, maar het is meer dan de moeite waard. Dit laatste is dan ook het centrale uitgangspunt van het kunstevenement.”

Therapeutische kunst 

Aan het woord zijn kunstenaars Anneliese Simoens en Marleen Rosiers die het geluk in het leven niet altijd aan hun kant hebben gehad maar telkens vochten ze terug. Therapeutische kunst helpt hen hierbij.  “We zijn ervan overtuigd dat eender welke vorm van kunst je bij deze zoektocht kan helpen. We willen het beeld doorbreken van de eenzame kunstenaar. Het delen van angsten, twijfels en het praten over emoties vormen de eerste stappen naar heling. We geloven heel erg in de kracht van kunst als alternatieve therapie”, luidt het.

Deelnemers

Voor de realisatie van de drie maanden durende tentoonstelling Matrix² slaan Simoens en Rosiers de handen in elkaar via AlysSia Projects. De tentoonstelling is een verzameling van werken van (professionele) kunstenaars, de psychiatrische patiënten van kunstatelier De Factorij in Zoersel, de Tiense mondschilder Jacques Villeneuve en kunstfotografen zoals Pascal Baetens. “Dit project is een schoolvoorbeeld van co-creatie tussen ondernemen, kunst en gezondheidszorg”, vertelt Pascal Mannekens, auteur van het boek “Rust voor je rug” (Lannoo).

Avondevents en netwerking 

Gelijklopend met de tentoonstelling worden een tiental avondevents en netwerkmomenten georganiseerd. De evenementenreeks wordt afgesloten met een huiskamerconcert in een regie van Charlotte Bary, dochter van Peter Bary, directeur van Museum M. Professor Dirk De Wachter is de peter van het project .Voor het complete programma kun je terecht op de website. De tentoonstelling is gratis en doorlopend open vanaf 20 september tot en met 20 december 2019. Leuvensesteenweg 338 in Boortmeerbeek.

Bedking 

Bij Bedking Ergopolis werken 17 personeelsleden. Philippe Mannekes (76) stichtte de zaak in 1984, Pascal nam drie jaar geleden over. Vader Philippe doet ook mee aan de tentoonstelling, het is zijn eerste expositie.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.