Afbeelding1

Leuvense start-up verkoopt slaap, focus en energie

DILBEEK, LEUVEN - Ondernemers Boris Paul Roelandt en Simon Dewaele wagen zich aan de markt van gummi-voedingssupplementen. In Amerika zijn ze al goed vertrouwd met deze producten. De vraag is of het Leuvense Gimmy dat succes ook bij ons kan kopiëren.

Ze ogen als snoepjes, smaken fruitig en zouden een helende werking hebben voor lichaam en geest. Voedingssupplementen zijn niet nieuw, maar volgens Gimmy-oprichter Boris Paul Roelandt werken gummi's beter dan pillen.

"Het lichaam neemt de stoffen vlotter op en ze zijn ook leuker om in te nemen", zegt Roelandt. "We brengen gummi's op de markt voor meer concentratie, meer energie, betere slaap en minder stress."

"Het zijn natuurlijk geen medicijnen. Daarom spreken we in onze communicatie liever over mentaal welzijn, eerder dan mentale gezondheid."

“Gummi-supplementen zijn aan een opmars bezig in Europa.”

Simon Dewaele

Boris Paul Roelandt, die fysica studeerde aan de KU Leuven, werd warm gemaakt voor het ondernemerschap door zijn goede vriend Manuel Müller, CEO van het matrassenbedrijf Emma Sleep. Müller werd uiteindelijk ook een van Gimmy’s eerste investeerders.

Mede-oprichter Simon Dewaele stamt af uit de ondernemersfamilie Dewaele-Deslee, van de gelijknamige textielfirma Bekaert Deslee. Dewaele studeerde aan de Vlerick Business School en werkte een tijdje als operationeel en financieel manager in de farmasector.

“Gummi-supplementen zijn aan een opmars bezig in Europa”, zegt Dewaele. “Wij richten ons momenteel op België en Nederland, maar willen snel uitbreiden naar Frankrijk en Duitsland.”

Suikervrij

In de VS is Olly de grote speler op de markt van gummi-supplementen. De Unilever-dochter verkoopt “slaap”, “energie” en zelfs “schoonheid” in kleurrijke doosjes.

“Olly verkoopt een doel en niet zozeer een ingrediënt, dat gaf ons inspiratie voor Gimmy”, legt Roelandt uit. “We willen zelf meer focussen op het gezondheidsaspect. Zo gebruiken we in tegenstelling tot Olly geen glucosesiroop, maar een suikervervanger.”