Nieuws Vlaams Brabant Bedrijven moeten E314 vermijden

Bedrijven moeten E314 vermijden

Bedrijven moeten E314 vermijden

Door de hitte is het asfalt op de autoweg E314 ter hoogte van Aarschot woensdagavond omhooggekomen. Twee rijstroken in de richting van Lummen zijn beschadigd. Het verkeer moet tot maandagochtend over de pechstrook en dat zal veel verkeershinder met zich meebrengen. Bedrijven kunnen de verbinding tussen Vlaams-Brabant en Limburg beter vermijden.

Door de opstuwing van het wegdek werd de autoweg ter hoogte van Aarschot woensdag vanaf 18 uur volledig afgesloten. Alle verkeer richting Lummen moest de E314 verlaten via uitrit 22 Aarschot. Weggebruikers moesten de calamiteitenroute met letter P volgen tot oprit 24 (Bekkevoort) waar ze opnieuw de autoweg op konden. Om 19 uur leidde dat al tot 45 minuten vertraging. De technische ploegen waren toen nog niet eens ter plaatse.

In de loop van de nacht begon het Agentschap Wegen en Verkeer aan de herstelling van de pechstrook om die tegen donderdagochtend open te stellen voor het verkeer. Het wordt onmogelijk om tegen de avondspits van donderdag meer dan één rijstrook vrij te maken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer verwacht ernstige verkeershinder in de richting van Lummen. “Veiligheid blijft de eerste prioriteit. Daarom blijft de autoweg afgesloten tot de eerste herstellingen zijn afgerond.”

De herstellingen van de twee rijstroken zullen duren tot maandagochtend. Alle verkeer wordt aangeraden om de E314 te vermijden. Verkeer op lange afstand van Gent of Brussel naar Hasselt kan beter via Antwerpen rijden. Om daar helaas in de eeuwige file te belanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.