Nieuws Vlaams Brabant Bedrijven op Remysite stappen in autodeelsysteem

Bedrijven op Remysite stappen in autodeelsysteem

Bedrijven op Remysite stappen in autodeelsysteem

cambioCambio opende vier nieuwe standplaatsen in Leuven. Dat brengt het totaal op twintig plaatsen en vijftig deelwagens. In een jaar tijd is het autodelen in de hoofdstad van Vlaams-Brabant met liefst twintig procent gestegen. De nieuwe standplaats aan het station in Wijgmaal maakt een combinatie mogelijk van autodelen voor particulieren en bedrijven.

Leuven telt nu 45 particuliere autodeelgroepen en meer dan 1.200 cambio-leden. In 2014 waren dat er nog net geen duizend.  “Leuven is de voorbije tien jaar een echte autodeelstad geworden”, zegt schepen van Leefmilieu Mohamed Ridouani (sp.a). “Eén deelwagen vervangt twaalf particuliere auto’s. Dat is een pak publieke ruimte die vrijkomt.”

Dit najaar opende Leuven vier bijkomende cambio-standplaatsen: twee in het centrum, een in Wilsele en een in Wijgmaal. “Nu heeft elke deelgemeente van Leuven minstens één cambio-standplaats”, zegt Ridouani.

De ligging aan het station in Wijgmaal maakt een combinatie mogelijk van autodelen voor particulieren (vooral ’s avonds en in het weekend) en voor bedrijven (overdag).  Enkele bedrijven gevestigd op de vlakbij gelegen Remysite lieten al weten te willen instappen in het autodeelsysteem.

“Wij hebben al enkele jaren een duurzaam mobiliteitsbeleid. We stimuleren onze werknemers om met trein, bus of fiets te komen werken of te carpoolen. Autodelen is een zeer mooie aanvulling”, zegt Gaby Trompet, personeelsdirectrice van Ons.

“Autodelen is financieel echt interessant voor wie weinig met de wagen rijdt. Onze deelauto’s vormen ook een interessant alternatief voor de tweede wagen in het gezin. In Leuven is autodelen een succes. We hopen dat we met de opening van deze en volgende nieuwe standplaatsen nog meer inwoners enthousiast kunnen maken”, zegt Geert Gisquière van cambio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.