Nieuws Vlaams Brabant Bedrijvenzone op Parkveld komt weer in beeld

Bedrijvenzone op Parkveld komt weer in beeld

De zone Parkveld langs de Geldenaaksebaan in Leuven.

Bedrijvenzone op Parkveld komt weer in beeld

Een nieuwe bedrijvenzone op Parkveld in Leuven komt weer in beeld. De Strategische Adviesraad voor Ruimtelijke Ordening (Saro) adviseert om het gebied te behouden en er kmo’s toe te laten. Dan zou projectontwikkelaar Extensa een bedrijvenzone kunnen uitbouwen die aansluit op die van Haasrode.

Saro adviseert de Vlaamse regering of het Vlaamse parlement over strategische beleidsvraagstukken in ruimtelijke ordening en onroerend erfgoed. In een advies over het voorontwerp gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan pleit Saro voor het behoud van het open gebied Parkveld in de Leuvense deelgemeente Heverlee.

Verzet

Plannen om op het Parkveld woningen en een bedrijvenzone te bouwen zijn al twee decennia oud. Maar ze stuiten al even lang op hardnekkig verzet van een lokaal actiecomité. In het verleden werden de plannen al enkele keren teruggefloten door de Raad van State omdat het regionaal stedelijk gebied nog niet afgebakend is.

In het nieuwe ruimtelijke structuurplan dat Leuven voorbereidt, schrapte het stadsbestuur de woningen langs de Geldenaaksebaan. Maar er blijft wel ruimte voor een verkaveling en de bedrijvenzone. De Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigde in februari opnieuw de vergunning die de deputatie aan Extensa verleende voor de verkaveling.

In het advies stelt Saro dat het gebied vandaag gebruikt wordt door diverse landbouwers. De realisatie van de bouwplannen komt neer op stopzetting van hun activiteiten.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.