Nieuws Vlaams Brabant Beer Master gids voor horeca

Beer Master gids voor horeca

Beer Master gids voor horeca

bapaswestmalleVanuit Leuven wordt Beer Master gelanceerd. Dat is een gratis online training voor de horeca waarmee de ondernemers hun bierkennis kunnen vergroten. Daarmee kunnen ze tegemoet komen aan de toenemende vraag naar informatie over bieren door de consument. Het initiatief gaat uit van AB InBev.

Beer Master is een geavanceerde e-learning waarin  zeven niveaus doorlopen moeten worden, telkens afgerond met een korte test. Het belang van bierkennis neemt toe voor uitbaters in de horecasector, onder de aangename druk van de klanten. Zij leren steeds vaker de vele Belgische speciaalbieren kennen in de horeca.

Van medewerkers in de horeca wordt alsmaar meer kennis verwacht over de verschillende bierstijlen, de ingrediënten en brouwtechnieken. Maar ook over technieken om bieren te combineren  met gerechten. AB InBev wil hen hierbij helpen. In samenwerking met Master Biersommelier Fiona de Lange werd de online biertraining ontwikkeld en geoptimaliseerd voor smartphones.

Op beermaster.be wordt de kennis van het brouwen, proeven, serveren en combineren van bier met eten stap voor stap uitgelegd. Van Beer Beginner met interessante weetjes tot Beer Master waarin brouwlogboeken en proefinstructies worden opgenomen.

De uitbater kan zien wie van zijn team welke stof beheerst en hoe het gesteld is met de bierkennis in de eigen zaak.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.