Nieuws Vlaams Brabant Beermi helpt je gezonder te leven

Beermi helpt je gezonder te leven

Beermi helpt je gezonder te leven

levensstijl2AB InBev lanceert in samenwerking met professor Mullie het online informatieplatform www.beermi.be ‘Beer & nutrition Mediterranean Index’ of ‘BMI’.

De mediterrane levensstijl combineren met lokale ingrediënten en producten is perfect mogelijk en haalbaar. Dat is een goede zaak, want volgens voedingsexpert Patrick Mullie is wetenschappelijk bewezen dat de mediterrane levensstijl de levensverwachting verlengt.

Veel Belgen weten of geloven echter niet dat het toepassen van de mediterrane principes in hun dagelijkse leven mogelijk is met producten van hier. Daarom lanceert AB InBev in samenwerking met professor Mullie het online informatieplatform ‘Beer & nutrition Mediterranean Index’ of ‘BMI’. Consumenten kunnen er nagaan in welke mate zij wel of niet leven volgens de mediterrane levensstijl en vinden er heel wat praktische aanbevelingen en informatie. De website evalueert ook de belangrijkste gezondheidsmythes over bier.

Bijna twee op de drie Belgen zegt dat we niet voldoende fier zijn op onze lokale producten en ingrediënten van eigen teelt. 72% vindt dat hier meer aandacht aan moet besteed worden. Volgens de helft moeten ze ook beter herkenbaar zijn in de winkelrekken. Maar toch vindt een op de vier Belgen producten uit mediterrane landen gezonder dan de onze en zegt een op de drie dat wijn wel en bier niet thuishoort in de mediterrane levensstijl.

“Deze cijfers verrassen mij niet,” zegt Patrick Mullie, “Zij bevestigen het vooroordeel dat de terecht geprezen mediterrane levensstijl enkel werkt met producten uit Zuid-Europese landen. Hierdoor haken veel mensen bij ons af op de vele recepten en dieetboekjes die zich baseren op de mediterrane keuken. De essentie van de mediterrane levensstijl wordt echter niet bepaald door de producten, maar door de consumptie van veel verse, lokale groenten en fruit, vette vis, gevogelte, noten, plantaardige olie, een matige consumptie van vlees en zuivelproducten en voldoende beweging en rust. Ook een glas bier kan perfect passen in een gezonde levensstijl. Dat alles is zelfs beter voor mens en klimaat, met producten van bij ons.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.