Nieuws Vlaams Brabant Belchim rukt op naar de Verenigde Staten

Belchim rukt op naar de Verenigde Staten

Belchim rukt op naar de Verenigde Staten

Belchim heeft het Amerikaanse agrochemische bedrijf Engage Agro USA overgenomen. Het is voor het eerst dat het bedrijf uit Londerzeel, specialist in gewasbescherming, in de Verenigde Staten actief wordt.

Engage Agro USA houdt zich bezig met gewasbescherming voor groenten en fruit. Het bedrijf uit Prescott in Arizona is goed voor een omzet van 10 miljoen dollar.Door de overname wordt Belchim Crop Protection voor het eerst bedrijvig in de VS.

“Binnen drie jaar mikken we met onze eigen producten op een omzet van 50 miljoen dollar, zegt ceo Dirk Putteman. De overname van het Amerikaanse bedrijf kadert in de groeistrategie van Belchim. Begin april werd het Duitse bedrijf Proagro overgenomen.

De groei van Belchim Crop Protection lijkt niet te stoppen. Het bedrijf werd dertig jaar geleden opgericht door Dirk Putteman. Vorig jaar boekte het met 450 werknemers een omzet van 460 miljoen euro en voor 2017 wordt gemikt op ruim 520 miljoen euro. Tegen 2020 of 2021 moet 700 miljoen euro haalbaar zijn in Europa.

“De Verenigde Staten vormen een belangrijke markt. We kunnen het ons niet veroorloven om daar niet aanwezig te zijn.” In 2016 nam Belchim al een belang van zestig procent in het gelijknamige Engage Agro in Canada. Wereldwijd drong Belchim op die manier de top twintig van gewasbeschermingsspecialisten binnen. Europees werd de top vijf behaald.

Mogelijk volgen nog andere overnames na de zomer. Vandaag is 62 procent van de aandelen van Belchim in handen van de familie Putteman. De rest wordt gecontroleerd door Japanners, die ook belangrijke leveranciers zijn voor Belchim. Japan staat sterk in onderzoek en ontwikkeling van gewasbescherming.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.