Nieuws Vlaams Brabant Beste groenterestaurant van Vlaanderen ligt in Zoutleeuw

Beste groenterestaurant van Vlaanderen ligt in Zoutleeuw

Beste groenterestaurant van Vlaanderen ligt in Zoutleeuw

airsensHet beste groenterestaurant van Vlaanderen ligt in Zoutleeuw. Althans als we de nieuwe editie van de Groene Gault&Millau mogen geloven. L’Air des Sens schoot uit het niets naar de top in de culinaire gids.

De gelauwerde chef David Schulz (45) is een buitenbeentje in de gastronomische wereld. Tot vijf jaar geleden was hij filosoof, psycholoog en musicus. Zijn vrouw Anna Kempeneers (55) is historicus en was 23 jaar lang maatschappelijk werkster.
L’Air des Sens is vandaag nog altijd het kleine restaurantje van de beginperiode, met slechts zestien  couverts. Maar Schulz heeft nu beslist om het aanpalende pand te kopen en het restaurant uit te breiden tot een dertigtal couverts. “We dachten er al langer over en hebben nu de stap gedaan”, zeggen de uitbaters.

Het restaurant kreeg nooit eerder een quotering van een gastronomische gids. Nu is het plots het beste groenterestaurant van Vlaanderen. En dara blijft het niet bij. L’Air des Sens kreeg ook de smart special award voor het hoogste percentage (tachtig procent) groenten en fruit in de menu’s.

In zijn keuken bereidt Schulz met verschillende technieken schotels boordevol smaken, met een hoofdrol voor seizoensgebonden groenten. “Zijn gerechten waren voor ons de verrassing van het jaar. Er schuilt een liefde in voor de natuur, de seizoenen en het prikkelen van alle zintuigen”, zegt de jury.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer