Nieuws Vlaams Brabant beSteel toont duurzame en innovatieve bouwmethode

beSteel toont duurzame en innovatieve bouwmethode

beSteel toont duurzame en innovatieve bouwmethode

10 beSteelHet Aarschotse bSteel is present op Batbouw. Het stelt er staalframe voor als een duurzame en innovatieve bouwmethode. Bouwen met staalframe maakt het mogelijk om vooraf de duur van de werken te kennen en controle te houden over de precieze kosten van de bouw van een huis of renovatieproject.

“Dankzij de productie van koudgewalste stalen profielen kunnen we de traditionele manier van bouwen ingrijpend veranderen”, zegt Hélène de Troostembergh van bSteel. “We stellen op Batibouw zal een staalframe op ware grootte tentoon, dat is een mooie gelegenheid om de stevigheid en architecturale flexibiliteit ervan te ontdekken.”

De nieuwe bouwtechniek, waarbij koudgevormde stalen profielen worden geassembleerd om een frame te maken, biedt volgens Hélène de Troostembergh veel voordelen voor particulieren. “Het frame wordt ontworpen op basis van het plan van de architect. Alle profielen zijn op maat gemaakt en ontworpen volgens een zeer nauwkeurig bestek. Vervolgens wordt een tekening van het 3D-frame gemaakt om een concreet beeld te krijgen van het project, om de stabiliteit en de aansluittechniek te berekenen en om de prefabstructuur daadwerkelijk te produceren. We beschikken over Europa’s eerste profileermachine die vijf verschillende breedtes tegelijk kan behandelen, waardoor een buitengewoon nauwkeurige fabricage mogelijk is.”

“Er is een grote architecturale flexibiliteit mogelijk”, zegt de Troostembergh. “Zo kunnen bijvoorbeeld gebouwen met afgeronde muren of met speciale hoeken worden opgetrokken. Grote spanwijdtes of overstekken kunnen het huis een originele en moderne uitstraling geven. Het staalframe heeft een levensduur van meer van tweehonderd jaar. Dankzij een innovatieve metallische bekleding is het maximaal bestand tegen corrosie en brand.”

Alle profielen voor het gebouw worden gevormd in Aarschot, op maat gesneden, doorboord en automatisch genummerd. Vervolgens worden ze in de werkplaats geassembleerd, om de montage van de 3D-structuur op de bouwplaats te vereenvoudigen.

Je vindt bSteel op Batibouw in Paleis 5, Stand 301

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.