Nieuws Vlaams Brabant Bier en nog eens bier in Leuven en Vlaams-Brabant

Bier en nog eens bier in Leuven en Vlaams-Brabant

Bier en nog eens bier in Leuven en Vlaams-Brabant

In Leuven werden woensdag Biermaand Vlaams-Brabant en Leuven Biermaand voorgesteld. Die verwennen de liefhebbers maar ook de kenners. Hoogtepunten zijn twee bierfestivals in Leuven: het sterk ingeburgerde Zythos Bierfestival op 22 en 23 april en het minder bekende en recentere broertje Leuven Innovation Beer Festival op 4 en 5 juni.

De provincie Vlaams-Brabant en de stad Leuven zetten binnenkort weer alle tapkranen open. Leuven organiseert Leuven Biermaand en de provincie plant zes weken lang proeverijen en andere activiteiten tijdens Biermaand Vlaams-Brabant.

Leuven is de hoofdstad van het bier en dat zullen we geweten hebben van 21 april tot 5 juni. Hoogtepunt is al enkele jaren het Zythos Bierfestival. Tijdens het voorlaatste weekend van april presenteren honderd brouwers en bierfirma’s meer dan 500 verschillende bieren in de Brabanthal. Bezoekers moeten tegen een stootje kunnen. Op sommige momenten lijkt het een Werchter indoor, met veel te veel drank en frieten met mayonaise. Maar de organisatoren treft geen schuld: het bier wordt geserveerd in glaasjes van vijftien centiliter en de beste Belgische brouwers tekenen present. Een festival voor de kenners, die er altijd wel minder bekende pareltjes van bieren ontdekken.

In De Hoorn aan de Vaartkom vindt op 4 en 5 juni de derde editie van het Leuven Innovation Beerfestival plaats. Zeventien internationale, artisanale en innovatieve brouwers zijn er aanwezig met 85 bieren. Meesterbrouwer Jef Janssens van brouwerij Hof Ten Dormaal in Tildonk (Haacht) zet er zijn sterke schouders onder.

Tijdens de hele periode kan je in Leuven in verschillende restaurants terecht voor speciale menu’s die bereid zijn met bier. Voorts zijn er workshops, brouwerijbezoeken, proeverijen en begeleide bierroutes te voet en met de fiets.

De toeristische dienst van Vlaams-Brabant organiseert in de provincie allerlei initiatieven rond hetzelfde thema. Tijdens de weekends van 21 april tot Pinkstermaandag 5 juni openen zestien brouwerijen hun deuren en pakken 21 gemeenten uit met initiatieven zoals bierverhalen, -proeverijen en buffetten, fietstochten en lezingen. Nieuwigheden zijn een theaterstuk met zythologe Sofie vanrafelghem in Tervuren en een tentoonstelling rond biererfgoed in Diest. wordt In het Pajottenland wordt op 6 en 7 mei een tour de geuze georganiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Bierbeek, Diest
Bierbeek

Durfkapitalist neemt meerderheid in restoketen

TIENEN/BIERBEEK/DIEST/ZEMST/TERNAT/KRAAINEM/EVERE -  Durfkapitalist Intermediate Capital Group (“ICG”) heeft de meerderheid van aandelen verworven in Lunch Garden. ICG investeert sinds 2015… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.