michelin sir kwinten Foto: Belga

Bij Sir Kwinten hangen voortaan twee Michelinsterren aan de deur

Restaurant Sir Kwinten werd maandag bekroond met een tweede Michelinster. Het restaurant van chef Glenn Verhasselt en sommelier Yanick Dehandschutter is zo een van de twee restaurants die er een tweede ster bij kregen.

De vraag van de dag was dan misschien wel of het Hof van Cleve, met nieuwe chef Floris Van der Veken, al meteen drie sterren voor de deur mocht hangen. Maar ook in onze regio werd er reikhalzend uitgekeken naar de resultaten van de culinaire Michelingids. En het werd een prachtige dag voor restaurant Sir Kwinten uit Lennik. Want samen met het ‘vernieuwde’ Hof van Cleve zijn zij het enige restaurant dat er een tweede ster bij krijgt. In totaal zijn er zo slechts 23 restaurants met twee sterren in ons land.

Lees ook: Sous-chef Cedric (25) van Sir Kwinten uit Lennik mag zich ‘eerste kok van België’ noemen

Vorig jaar stond Yanick Dehandschutter nog op het podium als sommelier van het jaar, dit jaar mocht ook chef Glenn Verhasselt mee op het podium om de tweede Michelinster in ontvangst te nemen. “Eén ster is lekker koken en het moet op en top zijn. Voor twee sterren leggen we de lat hoger. Een gerecht moet niet alleen lekker zijn, maar er moet een verhaal en een visie achter zitten”, sprak Verhasselt al op het podium.

Bib Gourmand

Sir Kwinten in Sint-Kwintens-Lennik is een voormalige Bib Gourmand die in 2020 met een eerste ster werd bekroond. “Met chef Glenn Verhasselt en sommelier Yanick Dehandschutter heeft het twee rasechte ambachtsmannen aan het roer staan”, strooien ze bij de Michelingids met lof.

Lees ook: De Michelinsterren 2024 zijn uitgedeeld: dit zijn de sterrenrestaurants in Vlaams-Brabant

“De symbiose tussen het bord en het glas is er uitzonderlijk. Chef Verhasselt is een meester in het bereiden van klassiekers zoals hazenrug harlekijn. Zijn sauzen zijn gewoonweg hemels! Hij geeft ze een subtiele opfrissing, zonder de uitbundigheid van de smaken te provoceren. Sommelier Dehandschutter speelt dan weer gezwind met geuzes, wijnen van het eigen wijndomein Dappersveld en pareltjes uit verrassende oorden. Een match made in heaven die absoluut een omweg waard is.”

Lees ook: Michelin roept Yanick Dehandschutter uit tot sommelier van het jaar