Nieuws Vlaams Brabant Bijna de helft van personeel van Davidsfonds staat op straat

Bijna de helft van personeel van Davidsfonds staat op straat

Bijna de helft van personeel van Davidsfonds staat op straat

davidsfondsBij uitgeverij Davidsfonds in Leuven is bijna de helft van het personeel ontslagen. Vijf van de dertien werknemers werden aan de deur gezet door WPG Uitgevers, de groep die Davidsfonds nog maar een maand geleden overnam. WPG Uitgevers pleegt daarmee woordbreuk.

Bij de overname op 7 december 2015 meldde WPG Uitgevers dat de overdracht  geen onmiddellijke consequenties zou hebben voor de Leuvense uitgeverij. “Alle medewerkers worden overgenomen en blijven aan de slag in de kantoren van het Davidsfonds in Leuven”, stelde WPG.

Dag op dag één maand later blijkt het plots toch niet haalbaar om alle jobs te behouden. Vijf administratieve werknemers moeten vertrekken. Tine Verhelst, directrice van het Davidsfonds, gaf geen commentaar op de beslissing. Ze zei alleen dat met de betrokken ex-werknemers een regeling getroffen werd.

Nog maar heel recentelijk zag Davidsfonds niets dan voordelen in de overname. “De bedrijfseconomische aspecten van het uitgeven behoren niet tot de kerntaken van een socioculturele vereniging. Gezien de context waarin cultuurorganisaties vandaag dienen te opereren, is het noodzakelijk dat we de focus op de essentie van het socioculturele werk leggen”, zei Verhelst.

WPG Uitgevers is een onafhankelijke groep van multimediale bedrijven in Nederland en België zoals Manteau en De Bezige Bij. Bij de overname stelde WPG Uitgevers dat de merknamen Davidsfonds en Infodok zouden blijven bestaan. Aan de lopende afspraken met auteurs werd voorlopig niet geraakt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Lubbeek
Lubbeek

Familiebedrijf opent office op Ibiza

LUBBEEK – Het Lindense familiebedrijf M&T (Muylaert & Theys), leverancier van relatiegeschenken, giveaways, marketing materiaal en promotietextiel, opent in april… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.