Nieuws Vlaams-Brabant Bijna jaar na brand heeft Dreambaby eindelijk terug de deuren geopend

Bijna jaar na brand heeft Dreambaby eindelijk terug de deuren geopend

Joost Jonckers is blij dat hij de klanten terug kan ontvangen in Dreambaby Zaventem. Foto DBG

Bijna jaar na brand heeft Dreambaby eindelijk terug de deuren geopend

ZAVENTEM – Bijna een jaar na een zware brand is de Dreambaby-winkel in Zaventem recent pas terug opengegaan. Opnieuw, want de winkel was ten tijde van de brand ook nog maar net geopend. De lange sluitingsperiode heeft vooral te maken met vertragingen bij de levering van bouwmaterialen als gevolg van de coronacrisis. “We zijn blij dat we met ons team de mensen terug kunnen ontvangen.”

Op 24 januari 2022 brak brand uit in de Kvik-keukenzaak op de Leuvensesteenweg, die onder de Dreambaby gelegen is. Niet alleen de keukenwinkel raakte daarbij ernstig beschadigd maar ook Dreambaby liep heel wat rookschade op. De brand bleek ontstaan door een kortsluiting aan een printer.

“We waren toen amper twee maanden open”, vertelt Joost Jonckers (42), assistent-teamleader van Dreambaby. “Die avond zelf leek de schade eerst nog mee te vallen. De dag nadien bleek echter dat heel de constructie van onze winkel in het gedeelte dat boven de Kvik lag vernield was.”

Ook de rook had lelijk huis gehouden. “Al onze artikelen waren aangetast door de brandgeur. Wat makkelijk wasbaar was, hebben we wel aan een goed doel geschonken. Daar hebben we dus toch nog een aantal mensen gelukkig mee kunnen maken maar het was niet meer verkoopbaar. Verder moest heel de inboedel vernietigd worden.”

Expertises

De winkel moest dus onvermijdelijk dicht. “Gelukkig konden onze zes medewerkers al die tijd in andere Dreambaby’s terecht. Ze konden dus hun job behouden en hun productkennis op peil houden. Nu zijn we vooral blij dat we terug open zijn en er kunnen zijn voor onze klanten.”

Dat een en ander bijna elf maanden geduurd heeft, heeft vooral te maken met aanleveringsproblemen als gevolg van de coronacrisis. “Bouwmaterialen kwamen later dan gepland. Daarnaast hebben een aantal expertises een tijd aangesleept. Het gedeelte bij Kvik moest sowieso ook eerst hersteld worden voor wij aan onze werken konden beginnen.”

Gezellig koffiehoekje

Uiteindelijk werd alles vernieuwd heropende de winkel kort voor Nieuwjaar. “We hebben ervan geprofiteerd om in het getroffen gedeelte een meer huiselijke sfeer te creëren met ook een gezellig koffiehoekje waar mensen even tot rust komen tussen hun boodschappen door.”

Intussen vinden ook de klanten hun weg terug. “Het toffe is dat de mensen die hier al kwamen voor de brand terug komen, samen met nieuwe klanten. We zien ook dat er elke dag meer geboortelijsten bijkomen.”

Ook het volledige originele team is terug op de werkvloer. “We waren samen begonnen aan een mooi avontuur en zijn blij dat we mekaar nu terugvinden om dagelijks te werken aan de uitbouw van de winkel. Het was een domper dat we zo snel terug dicht moesten maar nu zijn we echt vertrokken.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.