Nieuws Vlaams Brabant Bioagrico en dochter Agro Technics failliet verklaard

Bioagrico en dochter Agro Technics failliet verklaard

Bioagrico en dochter Agro Technics failliet verklaard

bioagricoBioagrico en Agro Technics, twee bedrijven uit Beert (deelgemeente van Pepingen) werden failliet verklaard. Daardoor verliezen veertig mensen hun baan. Bioagrico zamelde taxussnoeisel in voor de farmaceutische industrie. Agro Technics verkocht landbouwbenodigdheden en leverde diensten voor de sector.

Bioagrico besloot in augustus om de activiteiten in het snoeien van taxus tot twee maanden te beperken. Reden was het overaanbod waarmee de sector geconfronteerd wordt omdat er steeds meer spelers op de markt komen. Dat was slecht nieuws voor 160 seizoenarbeiders.

Het bedrijf van zaakvoerder Johan Agneessens leverde snoeisel van taxus aan de farmaceutische industrie. Het had 24.000 adressen waar het hagen ging snoeien. Door het faillissement van Bioagrico en dochteronderneming Agro Technics moeten de veertig vaste werknemers van de twee bedrijven op zoek naar een nieuwe job. De werken net over de taalgrens voor de bouw van een nieuwe vestiging werden uiteraard stilgelegd.

De farmaceutische industrie heeft wereldwijd jaarlijks nood aan 3.200 ton gedroogde taxus voor chemobehandelingen. Omdat vorig jaar 5.200 ton geproduceerd werd, is er een groot overaanbod. Daardoor zijn de prijzen ver onder de kostprijs gedaald. Bioagrico moest de taxus soms verkopen aan de helft van de prijs.

Er werd een curator aangesteld om het faillissement af te handelen. Hij moet onder meer bekijken of een overname mogelijk is. Na een klacht loopt een gerechtelijk onderzoek naar vermeende fiscale fraude.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.