shutterstock_139142960

Biofarmabedrijf krijgt klop op de beurs

LEUVEN - Het aandeel van het Leuvense biofarmabedrijf Oxurion, voorheen Trombogenics, heeft dinsdag ruim 42% van zijn waarde verloren op de Brusselse beurs. Aanleiding voor de zware val zijn de teleurstellende testresultaten van een medicijn in ontwikkeling. 

Oxurion werkt aan een behandeling (THR-317) voor oogcomplicaties bij mensen met suikerziekte. Dinsdag kwam het bedrijf met testresultaten naar buiten en die vielen tegen. "Blijkt dat de combinatietherapie geen verhoging toonde van de gecorrigeerde gezichtsscherpte bij de studiepopulatie in maand drie”, liet het bedrijf in een persbericht weten.

Klop op de beurs 

Na de bekendmaking van het teleurstellende nieuws kelderde het aandeel. Bij de slotkoers stond het aandeel Oxurion ruim 42% lager dan de beursopening diezelfde ochtend.  “Wij zullen de data verder bekijken en analyseren alvorens een beslissing te nemen over het programma”, liet CEO Patrik De Haes van Oxurion weten.

Jetrea 

Oxurion is de opvolger van Trombogenics. Dit laatste bedrijf werd enkele jaren geleden een gouden toekomst voorspeld maar het oogmedicijn Jetrea kon nooit de hoge verwachtingen inlossen. Hierdoor verloor het aandeel van het bedrijf, dat een tijdje genoteerd was in de Bel20, veel van zijn pluimen.