Björn Macauter naar Ondernemers voor Ondernemers

macauterBjörn Macauter is de nieuwe general manager van de vzw Ondernemers voor Ondernemers uit Leuven. Macauter volgt in die functie Inge Overmeer op die nu manager Agriculture is bij Solid International. Voorheen was Macauter ruim acht jaar stafmedewerker economische streekontwikkeling bij RESOC Mechelen. Hij was ook actief bij Amnesty International.

Ondernemers voor Ondernemers wil duurzame economische groei bevorderen in landen in ontwikkeling door lokaal ondernemerschap te steunen. Leden van de vzw zijn door de overheid erkende ngo’s en particuliere bedrijven.

Naast zijn leidinggevende functie bij Ondernemers voor Ondernemers is Björn Macauter nog steeds afgevaardigd bestuurder van de vzw LAScentrum, gevestigd op de Campus De Nayer in Sint-Katelijne-Waver. Het LAScentrum organiseert open opleidingen voor werknemers, aan de hand van opleidingsmodules volgens de richtlijnen van het International Institute For Welding (IIW). De IIW-opleidingen bereiden voor op het behalen van het getuigschrift/diploma. Het is een modulair oefenprogramma per lasproces (beklede elektrode, halfautomaat en TIG) en per type las met een gradueel stijgende moeilijkheidsgraad (hoek-, plaat- en pijplassen). Daarnaast zijn er ook opleidingen op maat, rekening houdend met de voorkennis en de noden van de werknemers. Eventueel kan een bedrijf zelf een instructeur ter beschikking stellen.