Nieuws Vlaams-Brabant Black Friday: sneakerlabel van bij ons sluit vandaag webshop als statement

Black Friday: sneakerlabel van bij ons sluit vandaag webshop als statement

Black Friday: sneakerlabel van bij ons sluit vandaag webshop als statement

LIEDEKERKE – Het Belgische ecologisch sneakermerk Komrads, met maatschappelijke zetel in Liedekerke, neemt vandaag niet deel aan Black Friday. Dat melden founders en zaakvoerders Mark Vandevelde en Greet Goegebuer. Bezoekers van de webshop zullen de mededeling “Sorry, we’re closed” te lezen krijgen. Vandevelde en Goegebuer kanten zich resoluut tegen wat ze het hyperconsumentisme noemen. 

Het merk Komrads (2015°), dat streeft naar een no-waste maatschappij, keert resoluut de rug naar de hoogdag van het hyperconsumentisme. Vandaag zal de consument bij een bezoek aan de website de mededeling ‘Sorry, we are closed’ voorgeschoteld krijgen. Gelijktijdig biedt Komrads surfers tips aan om meer te weten te komen over duurzaamheid, het klimaat en de planeet. Vorig jaar kantte Komrads zich ook al resoluut tegen Black Friday door zich aan te sluiten bij Green Friday, een initiatief dat eraan wil herinneren dat de consument zelf verantwoordelijk is voor de aankoopkeuzes, en dus ook voor de concrete gevolgen hiervan op het milieu.

100% gerecycleerde materialen 

De zaakvoerders achter Komrads willen van duurzaam consumeren het nieuwe normaal maken. Founders Mark Vandevelde en Greet Goegebuer kiezen dan ook resoluut voor enkel 100% gerecycleerde materialen voor het maken en produceren van hun duurzame Komrads.  “De mode-industrie staat erg onder druk op vlak van duurzaamheid en hoe meer we ons informeerden over de wantoestanden in de sector, hoe meer we gemotiveerd geraakten om het ook in onze business beter aan te pakken. We willen op Black Friday een statement maken en in plaats van aanzetten tot kopen willen we mensen informeren en inspireren om het beter te doen”, zeggen ondernemers Mark Vandevelde en  Greet Goegebuer.

Vegan sneaker 

Komrads staat bekend om hun vegan sneaker, de APLS, gemaakt uit o.a. appel-leer. Hiermee oefenen ze een minimale impact op het milieu uit. Ook hun befaamde sneakers, de ICNS, hebben zij recent in een volledig duurzaam jasje gestoken om de cirkel rond te maken. Zo worden de sneakers o.a. gemaakt van 100% gerecycled rubber en 100% gerecycled katoen en PET-flessen.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.