Nieuws Vlaams Brabant Blanco Architecten tonen in Leuven de woning van morgen

Blanco Architecten tonen in Leuven de woning van morgen

Blanco Architecten tonen in Leuven de woning van morgen

openhuizen leuvenOp 33 locaties in Vlaams-Brabant toonden architecten in het weekeinde de weg naar de huizen van morgen. Blikvanger van het zeventiende openhuizenweekend was een nieuwbouw in het stadscentrum van Leuven, symbool voor het creatief omspringen met ruimte. Het pand werd aangelegd door Blanco Architecten, een collectief met kantoren in Hoeilaart en Oud-Heverlee.

De zeventiende editie in een organisatie van de Vlaamse Raad van de Orde van Architecten stond in het teken van creatief omgaan met ruimte, op het ritme van het leven. De officiële opening vond zaterdag plaats in een stadswoning in Leuven.

De recente nieuwbouw in het centrum werd opgetrokken op een oppervlakte van amper veertig vierkante meter. Alle vloer- en geveloppervlakte werd maximaal benut. In het pand werd een lift geïnstalleerd zodat de bewoonster er levenslang kan blijven wonen. Het concept van architect Vincent Van Den Broecke, zaakvoerder van Blanco Architecten, voorzag ook in een dakterras. Maar dat werd verboden.

Vincent Van Den Broecke hekelde de vele verbodsbepalingen in de bouwreglementering. “Onze stedenbouwkundige besturen moeten een verdichtingsreflex aannemen en zich de vraag stellen hoe gebouwen in de stad aangenamer kunnen worden gemaakt zodat ze kunnen concurreren met een landelijke fermette.”

Blanco Architecten werd in 2008 opgericht om de jarenlange ervaring van bvba Architectenbureau Bernard Lefever te bestendigen en een nieuwe impuls voor de toekomst te geven. Actief in nieuwbouw-, verbouwings- en restauratieprojecten en interieurvormgeving voor particulieren, bedrijven en openbare besturen heeft het bureau in 2016 al meer dan 1.347 projecten gerealiseerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.