Nieuws Vlaams Brabant Boegbeeld van Colruyt Cru neemt vervroegd afscheid

Boegbeeld van Colruyt Cru neemt vervroegd afscheid

Boegbeeld van Colruyt Cru neemt vervroegd afscheid

ColruytroelandsJean-Pierre Roelands neemt vervroegd afscheid van Colruyt. Na een carrière van ruim veertig jaar gaat hij eind juni met vervroegd pensioen. Als commercieel directeur lanceerde hij bij de winkelketen uit Halle mee het concept van de lage prijzen. Later werd hij het boegbeeld van de formule Colruyt Cru in Overijse.

Colruyt was de eerste en enige werkgever in de carrière van Roelands. Hij startte in 1973 als verkoper in een Colruyt-winkel. Na zijn legerdienst ging hij aan de slag als gerant in Brussel. Al snel werd hij regiomanager in Vlaanderen. In 1987 wist hij op 32-jarige leeftijd op te klimmen tot verkoopdirecteur voor Wallonië.

Drie jaar later, in 1990, werd Roelands commercieel directeur voor Colruyt in heel België. In die functie was hij een van de bekendste gezichten en aanspreekpunten van het bedrijf, zowel intern als extern.

Sinds 2013 is hij directeur winkelconcepten en verantwoordelijk voor de lancering van de formule Cru, het versmarktconcept dat de volgende jaren over Vlaanderen uitgerold wordt. De volgende weken zal hij de overdracht regelen met Jo Spiegeleer, de nieuwe divisiemanager van Cru.

“Er zal altijd een stukje van mij verbonden blijven aan Colruyt Group, en omgekeerd. Ik heb er mooie tijden meegemaakt, zeer capabele mensen leren kennen en onvergetelijke ervaringen opgedaan. Ik heb het gevoel dat ik gedaan heb wat ik moest doen en dat het tijd is voor een volgende generatie. Ik ben ook helemaal klaar voor een volgende fase in mijn eigen leven”, zegt Roelands.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Starter van de week: MAE. concept

ROTSELAAR/LEUVEN - Lena Onkelinx (27) startte vorig najaar een online conceptstore op, MAE. concept. MAE. concept is onze starter van… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.