Nieuws Vlaams Brabant Bolides komt met deelauto’s naar Leuven

Bolides komt met deelauto’s naar Leuven

Bolides komt met deelauto’s naar Leuven

Bolides gaat vanaf dit najaar in Leuven deelauto’s ter beschikking stellen. Dat heeft oprichter Bart Lizen dinsdag bekendgemaakt. Geïnteresseerden in Leuven kunnen zich vooraf registreren op de website van het bedrijf. Op basis van die informatie wordt op het einde van de zomer beslist hoeveel en in welke buurten wagens worden geplaatst.

Leuven is de derde stad waar Bolides actief is, na Antwerpen en Gent. In tegenstelling tot Cambio dat met vaste standplaatsen werkt, is er bij Bolides sprake van vlottend parkeren. De klant kan in de zone waar hij woont binnen wandelafstand de auto ophalen. Hij moet die na gebruik in dezelfde zone weer achterlaten.

Met de Bolides-app op de smartphone kan de klant de wagens lokaliseren, reserveren, openen, starten en sluiten. Gebruikers betalen alleen voor het reële gebruik van de wagen. Er moet niet betaald worden voor het parkeren van de wagen.

Bolides ging van start in 2013 in de wijk Zurenborg in Antwerpen en breidde zich vorig jaar uit naar Gent. Momenteel heeft het bedrijf 25 auto’s in roulatie en een 400-tal klanten.

Het bedrijf wil zijn activiteiten ook uitbreiden naar bedrijven, steden en gemeenten die hun wagens willen delen met respectievelijk hun medewerkers of burgers. “We bieden onze unieke technologie om de wagens te openen en te sluiten aan derde partijen aan”, zegt Lizen.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer