Windmolen Bolt Rock Werchter

Bolt installeert mobiele windmolen op Rock Werchter

Energieleverancier Bolt lanceert samen met Rock Werchter een primeur. Op de festivalweide zal dit jaar voor het eerst in de Belgische festivalgeschiedenis een windmolen staan. Het festival kan zo dag en nacht gebruikmaken van lokaal opgewekte groene stroom.

Rock Werchter en Bolt werken al enkele jaren samen om de ecologische voetafdruk van het festival te verkleinen. Dit jaar gaan ze samen voor een primeur: de allereerste windmolen op een Belgisch festival. Die 20 meter hoge molen werd op één dag tijd geïnstalleerd op de weg tussen het festivalpark en de campings.

“Bolt bouwde deze mobiele, sympathieke windmolen als ambassadeur van windenergie. Met een bijpassende naam die de festivalgangers tijdens Rock Werchter zullen kiezen, wil Bolt bewustwording rond windenergie creëren,” vertelt Pieterjan Verhaeghen, medeoprichter en CEO van Bolt. “Windenergie is cruciaal om een inhaalbeweging te kunnen maken op vlak van hernieuwbare energieproductie in ons land. Nog te vaak krijgen windturbines tegenwind. Mensen willen ze niet in hun buurt. Nochtans hebben we ze nodig, als we tegen 2030 een groene energietransitie willen maken.”

Na het festival zal de mobiele windmolen ook worden ingezet op andere evenementen, waarna hij ergens een vaste plek zal krijgen. “We dromen van meerdere sympathieke windmolens als deze, die we op verschillende plaatsen in België kunnen inzetten,” stelt Verhaeghen.