Nieuws Vlaams-Brabant Borginsole helpt KAA Gent bij preventie

Borginsole helpt KAA Gent bij preventie

Borginsole helpt KAA Gent bij preventie

borginsoleEen maand lang verbleef een team van zeventien professionele podologen van BORGinsole uit Rotselaar en negen studenten podologie van de Arteveldehogeschool op het jeugdcomplex van KAA Gent. Ze voerden er biomechanische screenings uit bij 220 jeugdspelers van de landskampioen.

Niet alleen de voetbalschoenen, maar ook de dagelijkse schoenen van de Buffalospelers namen de podologen en studenten onder de loep. Nadien verstrekten de specialisten advies aan de spelertjes zelf en aan hun ouders en trainers.

Vanuit alle hoeken werden de voeten, knieën en heupen gemeten om na te gaan hoe ver de knie kan plooien, hoe de heup draait en hoe de voeten het bewegingssysteem beïnvloeden. Van iedere jeugdspeler brachten de specialisten de kwaliteit van al deze bewegingen in kaart. Vervolgens bezorgden zij de resultaten aan de medische staf en de begeleiders met als doel tijdens de trainingen bepaalde accenten te leggen per leeftijdsgroep om het risico op blessures zo klein mogelijk te houden. Ook gaven ze individuele adviezen om eventueel een osteopaat, een kinesist of een podoloog te consulteren om de voetfunctie zo optioneel en functioneel mogelijk te houden.

BORGinsole is leverancier van services aan professionele podologen. Het bedrijf bezit onder meer de gepatenteerde podologische functionele zool BORGinsole, een inlegzool waar al heel wat topsporters tevreden gebruikers van zijn.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.