Bos+ en KPMG Foto: Conny Justé

Bos+ zorgt met consultancybedrijf voor nieuw bos in Holsbeek

Een 400-tal medewerkers van consultancybedrijf KPMG hebben afgelopen weekend 4.000 bomen geplant in Holsbeek. Het nieuwe bos, dat 1,6 hectare groot zal zijn, komt er in samenwerking met Bos+.

Al 50 jaar richt BOS+ zich als natuur- en milieuorganisatie specifiek op bossen en bomen. Tijdens ieder plantseizoen zorgen ze voor 40 hectare aan nieuwe bossen, dit in samenwerking met tal van partners. Voor een nieuw 1,6 hectare groot bos in Holsbeek konden ze rekenen op de financiële steun van KPMG. Het consultancybedrijf zette meteen ook haar schouders onder de aanplant van de 4.000 jonge, inheemse bomen die binnen een paar jaar tot een nieuw bos moeten uitgroeien. Een 400-tal medewerkers en familieleden van het bedrijf waren afgelopen weekend afgezakt naar Holsbeek om er eigenhandig de bomen te planten op de braakliggende weide, waar voordien ooit nog een boomkwekerij was gevestigd. ‘”In totaal gaat het om een 5 hectare groot project”, aldus Bert Somviele, directeur van BOS+. “De resterende 3,4 hectare worden met een andere partner verder uitgewerkt.”

Voorlopig wordt het jonge bos nog beschermd door een omheining, om schade aan de jonge bomen te voorkomen. “Op termijn moet het deel uitmaken van een nog groter project, waarbij er ook wandelroutes worden aan toegevoegd zodat iedereen ervan kan genieten”, aldus nog Somviele. “Maar voor het zover is, moeten de boompjes eerst nog groeien.”