1251_GEG_BEERSEL_B04

Bouw van nieuw bedrijfspark in Beersel deze maand van start

Op de hoek van de Molenstraat en Breedveld in Beersel gaat deze maand de bouw van kmo-park Molino van start. De site krijgt een make-over van projectontwikkelaar Global Estate Group: bestaande gebouwen worden gesloopt, zeven nieuwe kmo-units en een bedrijfsgebouw komen in de plaats.

In het nieuwe kmo-park komt een gebouw voor doodskistenfabrikant Funico, die voorheen al op het domein gevestigd was. Daarnaast komen er nog zeven nieuwe kmo-units. Die staan vanaf nu te koop voor lokale ondernemers. De oppervlakte van de units varieert tussen 137 en 290 m².

Tijdens de afbraak en opbouw van de bedrijfsgebouwen zal veel aandacht gaan naar duurzaamheid, aldus Global Estate Group. De projectontwikkelaar kiest tijdens de bouw "voluit voor duurzame en kwalitatieve materialen". Zo zal er circulair gebouwd worden: het beton en steenpuin van de afbraak zullen worden hergebruikt in de nieuwe gebouwen. Verder zullen de units ook voldoen aan de strengste isolatienormen.

Ook buiten de bedrijfsgebouwen kiest Global Estate Group voor duurzaamheid. Naast het uitbreiden van de bestaande groenbuffering en het infiltratiebekken, heeft de ontwikkelaar ook beslist om geen gasaansluiting meer aan te leggen en zijn de gebouwen zo ontworpen dat overal zonnepanelen kunnen gelegd worden.