Nieuws Vlaams Brabant Bouwaanvraag voor wijnproductiecentrum op lange baan geschoven

Bouwaanvraag voor wijnproductiecentrum op lange baan geschoven

Foto van futuristisch wijncentrum Linden (tekst Kenny). repro Vertommen

Bouwaanvraag voor wijnproductiecentrum op lange baan geschoven

Het schepencollege van Lubbeek heeft geen beslissing genomen over de bouwaanvraag van Urbain Vandeurzen om in de gemeente op een open terrein een futuristisch wijnproductiecentrum te bouwen. De bekende ondernemer wil dat inplanten langs het Lindenbos.

Vandeurzen kocht enkele jaren geleden een park met kasteel in deelgemeente Linden en plantte op een hellend terrein aan de achterzijde een wijngaard van een hectare aan. Langs die wijngaard aan de andere zijde van de Kasteeldreef wil hij een gebouw optrekken waar de wijn zou worden geproduceerd.

Het architectenbureau Eyers ontwierp een gebouw van twaalf meter hoog met een gebogen dak van 57 op 25 meter. In een reactie op zijn eerste bouwaanvraag vroeg de gemeente Lubbeek om enkele aanpassingen. Vandeurzen verhuisde het wijnproeven naar een andere locatie en verkleinde het ontwerp.

In de buurt is er fel protest tegen de plannen. Volgens het comité Lindenlandschap zal het project het landelijk uitzicht in de omgeving verminken. In het kader van het openbaar onderzoek werden bijna 650 bezwaarschriften ingediend.

Het punt stond op de agenda van het schepencollege maar wegens onenigheid en verdeeldheid kwam (nog) niet tot een beslissing.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.