Nieuws Vlaams-Brabant Bouwbedrijf De Kock gaat in beroep voor heropening zandgroeve

Bouwbedrijf De Kock gaat in beroep voor heropening zandgroeve

Zaakvoerder Marijke De Kock bij de gesloten zandgroeve. Foto mdt

Bouwbedrijf De Kock gaat in beroep voor heropening zandgroeve

NEERIJSE – Zandontginningsbedrijf De Kock gaat in beroep bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen tegen de beslissing van minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Zij had enkele weken geleden besloten om geen omgevingsvergunning te verlenen voor het heropenen van zandgroeve Kerkeveld in Neerijse.

LEES OOK. Bouwbedrijf De Kock ontgoocheld omdat minister vergunning voor heropening veelbesproken zandgroeve weigert

“Wij menen dat er juridisch een aantal onzorgvuldigheden zijn gebeurd bij de behandeling van ons dossier”, stelt zaakvoerder Marijke De Kock. “Dit beroep zal eind januari ingediend worden.”

Eerder verleende de provincie Vlaams-Brabant wél een vergunning, maar na beroep van buurtcomité Kerkeveld werd die in de prullenmand gegooid. Het bouwbedrijf probeert de zandgroeve al langer opnieuw te heropenen, maar dat lukte dus nog niet.

Reageer op dit bericht

Reacties

Stefaan C. 2023-01-19 08:39:38

Ja als het vastzit is het overwegen om verregaande acties te ondernemen Ik heb bouwplannen maar die worden ook geblokkeerd dus ik zal dat ook voor de handelsrechter trekken.

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.