Nieuws Vlaams Brabant Bouwproject biedt studenten rustplek langs opengelegde Vunt

Bouwproject biedt studenten rustplek langs opengelegde Vunt

Bouwproject biedt studenten rustplek langs opengelegde Vunt

LEUVEN/HERENT – Projectontwikkelaar LGV uit Herent bouwt samen met de Limburgse aannemer Vandebos dertig studentenkoten aan de J.P. Minckelerstraat in Leuven. Opvallend aan het project is de gedeeltelijke openlegging van de overwelfde de Vunt, een zijarm van de Dijle. Hierdoor zullen de studenten kunnen verpozen aan de oever van de loop. 

Studentenresidentie ‘De Minckeler’ biedt vanaf het academiejaar 2021-2022 plaats aan dertig studenten, die ’s avonds kunnen ontspannen aan de oever van de Vunt, de zijarm van de Dijle. Omwille van hygiënische redenen is die zijarm momenteel nog overwelfd. Sinds de Eerste Wereldoorlog. Die ingreep werd uitgevoerd omdat er vroeger heel wat afvalwater werd geloosd in beken, waterlopen en rivieren. Sinds enkele jaren is er evenwel een tendens om stromen, klein en groot, opnieuw een prominente rol te geven in het openbaar domein. In het kader van het woonproject De Minckeler wordt een eerste stukje van de Vunt opengelegd.

Micropalen boren

Dit stukje zijarm wordt onderdeel van het nieuwbouwproject omdat het gebouw zal ondersteund worden door micropalen te boren in de historische zijmuren van de loop. In samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij zullen daar waar nodig renovaties en verbeteringen worden uitgevoerd aan de wand.

Jaspers-Eyers 

LGV werkt voor de realisatie van deze studentenresidentie samen met aannemer Vandebos uit Alken en architect Jaspers-Eyers uit Leuven. De bouwwerken zijn zopas begonnen. Enkele oude appartementen en een voormalige café op deze plek werden reeds afgebroken, nu starten de funderingswerken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.