Nieuws Vlaams Brabant Bouwunie in Vilvoorde geeft tips voor werken in hitte

Bouwunie in Vilvoorde geeft tips voor werken in hitte

Bouwunie in Vilvoorde geeft tips voor werken in hitte

bouw hitteDe Bouwunie geeft enkele tips om het werken op bouwwerven bij hoge temperaturen enigszins draaglijker te maken. De unie van het kmo-bouwbedrijf uit Vilvoorde raadt aan de werkdag te vervroegen en te voorzien in beschermingsmiddelen.

De sectorfederatie van de bouw geeft bedrijven het advies om vroeger te starten en zo te werken bij koelere ochtendtemperaturen. De werkdag kan starten om 6 uur en eindigen om 14.30 uur. Daarnaast kunnen ze voorzorgsmaatregelen nemen die de effecten van de hitte voor de werknemers afzwakken. Daarbij wordt gedacht aan het ter beschikking stellen van koele frisdranken aan de mensen op de werven.

Ondernemingen kunnen ook proberen om het werk zo te organiseren dat het vooral in de schaduw kan gebeuren. De werkgever moet ervoor zorgen dat werknemers die in volle zon werken een beschermend hoofddeksel en zonnebril dragen. Ze stellen best ook zonnecrème ter beschikking.

In uitzonderlijke gevallen kan tijdelijke werkloosheid ingeroepen worden wegens het weer, in dit geval dus de hitte. Maar dan moet die hitte de werken onmogelijk maken en moet er een oorzakelijk verband zijn met de onmogelijkheid om te werken. Dit kan enkel als bijvoorbeeld beton krimpbarsten vertoont door de hitte. Ook als het materiaal onhandelbaar is geworden, bijvoorbeeld bij sommige dakwerken, het leggen van asfalt en het aanbrengen van verf of coating.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Haren
Haren

NorthCity toont zijn contouren

HAREN - De verlaten site van kledingketen Orchestra Prémaman, aan de Haachtsesteenweg in Haren, wordt omgevormd tot een nieuwe ruimte… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.