Nieuws Vlaams Brabant Brand in Molens van Orshoven doorkruist plannen voor creatieve bedrijven

Brand in Molens van Orshoven doorkruist plannen voor creatieve bedrijven

Brand in Molens van Orshoven doorkruist plannen voor creatieve bedrijven

molensorshovenDe hevige brand van maandagmorgen in de Molens van Orshoven in Leuven komt zeer ongelegen voor kleine bedrijven en starters uit de creatieve sector. Het Leuvense stadsbestuur kocht het historische gebouwencomplex aan de Vaartkom twee maanden geleden van projectontwikkelaar Ertzberg om de ruimtes ter beschikking te stellen van ondernemingen.

Een felle brand heeft maandag een achterliggend gebouw verwoest dat deel uitmaakt van de Molens van Orshoven. Het onbewoonde pand dat dateert uit het einde van de negentiende eeuw ging zo goed als volledig in de vlammen op. De brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen van het complex, dat in het totaal 4.500 vierkante meter groot is.

Het Leuvense schepencollege besliste in juni om het complex voor 1,5 miljoen euro te kopen van projectontwikkelaar Ertzberg. De stad wil(de) de ruimtes in de nabije toekomst aan betaalbare prijzen ter beschikking stellen van kleine bedrijven en starters uit de creatieve sector. Zij moe(s)ten de Vaartkom helpen uitbouwen tot Vaartopia, het nieuwe mekka voor ondernemers.

Aan de Vaartkom vestigden zich de jongste jaren al heel wat creatieve ondernemingen. Dat was onder meer het geval met de productiehuizen Boondoggle en De Chinezen.

Vraag is hoe het nu verder moet met het project in de Molens van Orshoven. De Leuvense gemeenteraad keurde eind juni de aankoop goed, maar de ondertekening van de aankoopakte is eerst gepland voor het einde van deze maand.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.