Aeco+-+Team+Picture+-+(Arnout+Aertgeerts,+Thomas+Aertgeerts,+Ruben+Aertgeerts)

Broers maken fiscale expertise toegankelijk voor iedereen

LEUVEN - Het Leuvense Aeco, een fintech start-up van de broers Aertgeerts en gespecialiseerd in fiscale regelgeving, heeft een ‘Tax API’ ontwikkeld, een softwareplatform dat fiscale expertise digitaal toegankelijk maakt en eenvoudig is voor bedrijven via een online software en een abonnementsformule.

De drie broers Aertgeerts (Ruben, Thomas en Arnout) zijn de drijvende krachten achter de Fintech start-up Aeco. Ze bundelen hun ervaringen in de tech, fiscale en wetenschappelijke wereld met de ontwikkeling van een Tax API, een primeur in de sector. Het bedrijf wordt begeleid door België's grootste accelerator Start it @KBC.

Banken en boekhouders

Dankzij de software van Aeco kunnen bedrijven fiscale digitale toepassingen aanbieden aan hun klanten. Denk bijvoorbeeld aan een bank die via haar banking app fiscale tips kan geven, of aan boekhouders die live fiscale inzichten bij de cijfers van hun klanten willen aanbieden.

Ontzorgen 

Aeco ontzorgt zo bedrijven waardoor ze fiscale toepassingen kunnen ontwikkelen zonder eerst de expertise te moeten digitaliseren. Aeco biedt fiscale expertise volledig digitaal aan via een online software met abonnementsformule. “Bedrijven kunnen nieuwe applicaties daardoor veel sneller ontwikkelen en moeten geen fiscale experts meer inhuren. Bovendien is de fiscale  expertise via het Aeco-platform altijd up to date, wat hen een hoop tijd bespaart. De Tax API kan je in feite zien als een digitaal wetboek”, zegt medeoprichter Thomas Aertgeerts.

Strategische investeerders gezocht

Thomas was in een vorig leven fiscaal advocaat voor advocatenkantoren als Stibbe en Tiberghien en stelde vast dat bedrijven er niet in slagen om fiscale expertise efficiënt te digitaliseren. Aeco wil fiscale expertise toegankelijk maken voor iedereen, niet enkel voor wie een dure fiscale expert kan betalen. Dit is de snelste weg om zoveel mogelijk mensen te bereiken.  Aeco biedt vandaag fiscale expertise rond loonoptimalisatie voor zelfstandigen aan. In de tweede helft van 2021 zal het bedrijf zijn softwarepakket uitbreiden met fiscale regelgeving voor werknemers en pensioenen. Aeco wil in 2021 haar activiteiten opschalen en knoopt hiervoor gesprekken aan met strategische investeerders. “Bedoeling is om snel nog meer fiscale expertise toe te voegen en uit te breiden naar andere landen”, aldus Ruben Aertgeerts .