Nieuws Vlaams Brabant Bronzen Pint voor Myriam Vangoidsenhoven

Bronzen Pint voor Myriam Vangoidsenhoven

Bronzen Pint voor Myriam Vangoidsenhoven

De Federatie van Belgische Drankenhandelaars (FeBeD) reikte tijdens haar jaarlijkse congres in Waregem de Bronzen Pint 2016 uit aan Myriam Vangoidsenhoven. Zij is de uitbaatster van Drankenhandel Baets in Lubbeek. FeBeD wil op die manier een Belgische drankenhandelaar belonen voor zijn of haar inzet tijdens de Dag van de Drankenhandelaar. De jury eert de laureate voor haar aandacht voor lokale streekproducten.

Drankenhandel Baets werd gekozen uit een kern van elf genomineerden. Die waren geselecteerd uit een ruimere groep van 68 deelnemers aan de Dag van de Drankenhandelaar tijdens het laatste weekend van november vorig jaar. Bij die gelegenheid onthalen de zelfstandige drankenhandelaars hun klanten feestelijk en nodigen ze hen uit om hun beroep te leren kennen. De klanten worden zo bedankt voor hun vertrouwen met degustaties, demonstraties, animaties, promoties en geschenken.

De jury kende de Bronzen Pint toe aan Myriam Vangoidsenhoven omdat ze op een innovatieve manier omsprong met het concept van de Dag van de Drankenhandelaar. “Daarbij integreerde ze diverse lokale streekproducten in haar aanbod en werd zelfs de lokale jeugdbeweging ingeschakeld om van de Dag van de Drankenhandelaar een succes te maken.”

Op het Congres was er ook aandacht voor het dossier van de waterfilters. FeBeD vraagt dat er een aanduiding komt voor de consument dat hij gefilterd kraantjeswater voorgeschoteld krijgt in plaats van natuurlijk mineraalwater. De waterfilters zijn in opmars in horecazaken en worden aan uitbaters aangeboden als een goedkoop alternatief voor mineraalwater op flessen. Niet zelden wordt dit gefilterde kraantjeswater aan de onwetende klant aangeboden tegen de prijs van mineraalwater of zelfs duurder.

FeBeD vertegenwoordigt 630 drankenhandelaars die 450 drinkcenters uitbaten. Jaarlijks investeren zij ruim 60 miljoen euro in de horecasector.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer