Nieuws Vlaams Brabant BroodNodig gebruikt honing van eigen bijen

BroodNodig gebruikt honing van eigen bijen

BroodNodig gebruikt honing van eigen bijen

bijBroodNodig Atelier uit Hofstade (Zemst), met zelfbedieningsshops in onder meer Hofstade (2), Vilvoorde (2) en Boortmeerbeek, blijft innoveren. Zopas werden in de tuin van de bakkerij in Hofstade drie bijenkorven met in totaal 60.000 bijen geplaatst. De honing van deze bijen zal worden verwerkt in het speltbrood van BroodNodig.

“De installatie van de korven is half april gebeurd”, zegt Lutgart Lyen van BroodNodig. “Bijen kunnen pas worden vervoerd bij een temperatuur hoger dan 15 graden, anders gaan ze zwermen. Voor dit project werken we samen met Johan De Vleesschouwer van stadsimkerij Pro-Polis uit Mechelen. De bijen halen het stuifmeel van bloemen in de buurt. Vorige vrijdag heeft de imker de eerste honing uit de korven gehaald en de opbrengst is beter dan normaal.”

De bakkerij gaat de honing zelf verwerken. “Ik verwacht dat deze honing vanaf mei de ster wordt in ons speltbrood.”

De bijen spelen ook een rol in een ander nieuw project van BroodNodig. “Voor scholen organiseren we belevenisbezoeken en workshops in onze bakkerij. Een onderdeel van het programma wordt aan de bijtjes besteed. Zo maken we de kindjes warm voor de natuur en ons ambacht.” (Leen De Moor)

 

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.