Nieuws Vlaams Brabant Brouwer Frank Boon wordt ereburger van Halle

Brouwer Frank Boon wordt ereburger van Halle

Brouwer Frank Boon wordt ereburger van Halle

Brouwer Frank Boon (63) krijgt het ereburgerschap van Halle voor zijn bijzondere verdiensten voor de stad in het Pajottenland. In deelgemeente Lembeek leidt hij de gelijknamige brouwerij. Lambiekbrouwerij Boon brengt enkele geuze- en kriekbieren op de markt, zoals de Oude Geuze Boon, de Geuze Mariage Parfait en Kriek Boon.

Frank Boon begon in 1975 op 22-jarige leeftijd bescheiden als geuzesteker en bierhandelaar in Halle. Na de aankoop van de oude brouwerij De Vits vestigde hij zich in Lembeek. In de jaren tachtig kocht Boon een failliete metaalfabriek in Lembeek en vormde die om tot brouwerij. Het eerste brouwsel werd er geproduceerd in het najaar van 1990.

Tegelijk had Boon een akkoord gesloten met Brouwerij Palm, die een aandeel van vijftig procent kreeg en de distributie op zich namDe verkoop nam toe en de productie steeg gestaag: van 450 hectoliter in 1990 over 5.000 in 2000 en 11.300 in 2009 tot 14.000 in 2011.

Na zware investeringen werd in 2013 een vernieuwde brouwerij geopend, waarvan de productiecapaciteit 2,5 keer hoger is dan voordien: 25.000 hectoliter lambiek per jaar. In 2015 haalde het bedrijf een omzet van 4,9 miljoen euro. Op 1 januari 2016 werd de samenwerking met Palm volledig stopgezet.

Boon kreeg intussen al heel wat awards. Op de Amerikaanse biercompetitie World Beer Cup in mei 2016 werd de brouwerij voor de vijfde keer op rij gelauwerd met een gouden medaille voor een van zijn bieren.

Het is nog niet duidelijk wanneer Boon als nieuwe ereburger zal worden gehuldigd. De beslissing stond geagendeerd op de gemeenteraad van dinsdagavond 21 maart.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN -  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness,… Lees meer

Aarschot
Aarschot

Cafébaas overleden

AARSCHOT - In Rillaar bij Aarschot is afscheid genomen van Jan Trevels. Samen met zijn partner Nelly stond hij achter… Lees meer

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.