lindemans

Brouwerij Lindemans kreeg bezoek van Voka – Kvk- Vlaams Brabant voor 200ste verjaardag

SINT-PIETERS-LEEUW - Kris Claes, gedelegeerd bestuurder van Voka-Kvk-Vlaams Brabant en Ann Schevenels, gedeputeerde voor de provincie, bezochten de nieuwe productiesite van Brouwerij Lindemans. Dit naar aanleiding van de 200ste verjaardag van de brouwerij.

Op de nieuwe bijkomende site in Ruisbroek opent dit najaar de Lindemans Satellite Brewery. Dit om aan de steeds grotere exportvraag van lambiekbieren te beantwoorden.

“In de toekomst willen wij creatief en innovatief blijven werken met lambiek. Dit kan binnenkort ook in combinatie met bieren van hoge gisting, die we in de nieuwe Lindemans Satellite Brewery in Ruisbroek zullen brouwen. Op de nieuwe brouwerijsite aan het Kanaal Brussel-Charleroi zal geen lambiek worden gemaakt. We hebben daar trouwens geen koelschip. De lambiekproductie blijft dus in Vlezenbeek, waar ook alle bottellijnen zijn .We ontwikkelen hier nieuwe types bieren en producten op basis van gemengde fermentatie op een duurzame basis”, vertelt Geert Lindemans, CEO van Brouwerij Lindemans.

Voka-Kvk Vlaams-Brabant zet voor het eerst dit jaar de jarige bedrijven uit de provincie in de bloemetjes.

“We vinden het bij Voka – KvK Vlaams-Brabant belangrijk om dicht bij onze leden te zijn en mee belangrijke gebeurtenissen te vieren. Wanneer ze hun 200e verjaardag vieren, is het natuurlijk extra mooi om het bedrijf in de bloemetjes te zetten. Dit jaar is Brouwerij Lindemans de oudste jubilaris van de provincie en dat vieren zij met een grootschalige investering in een extra productiesite. Voor ons is de brouwerij dan ook een uitgangsbord: een onderneming die jaar na jaar is blijven innoveren en investeren in vernieuwing en verbetering. We zijn dan ook trots om te zien dat zij al zo lang succesvol blijven ondernemen en ervoor kiezen om hun nieuwe site ook in onze provincie te bouwen. Zo tonen ze ook aan dat innovatie van alle leeftijden is en dat kunnen we alleen maar toejuichen”, zegt Kris Claes, gedelegeerd bestuurder Voka – Kvk – Vlaams-Brabant.

Ook Ann Schevenels, gedeputeerde bij de provincie Vlaams-Brabant kwam de nieuwe site bezoeken.“Al zes generaties brouwt de familie Lindemans lambiekbieren met respect voor traditie. Een krachttoer die enorm gewaardeerd wordt door de provincie Vlaams-Brabant. Ik wens de brouwerij minstens nog eens 200 jaar groei toe!”