Nieuws Vlaams Brabant Brouwerij Palm overgenomen door Bavaria

Brouwerij Palm overgenomen door Bavaria

Brouwerij Palm overgenomen door Bavaria

bavaria-palmBavaria nv neemt zestig procent van de  aandelen van Palm Belgian Craft Brewers. Palm Belgian Craft Brewers maakt daarmee vanaf heden deel uit van de Nederlandse groep Bavaria. Vanaf 2021 zal Palm Belgian Craft Brewers voor honderd procent deel uitmaken van Bavaria. De twee familiebrouwers vinden veel synergie bij elkaar door de gemeenschappelijke achtergrond en de gedeelde passie voor bier. De twee brouwers produceren samen jaarlijks meer dan 6,5 miljoen hectoliter bier.

“Voor ons is deze stap een belangrijke mijlpaal. Belgisch speciaalbier brouwen is onze familietraditie sinds l886”, zegt Jan Toye, eigenaar van Palm Belgian Craft Brewers. “Na de sterke groei van Palm hebben we onze positie versterkt door een aantal overnames en innovaties. Om onze internationale distributiekracht te maximaliseren, zijn wij op zoek gegaan naar een strategische partner, waarbij Bavaria omwille van de vele synergiën meteen aanvoelde als een perfect fit. Wij zijn uitgegaan van het centrale belang van de onderneming en onze werknemers en daarom is in volle overtuiging voor een verregaande samenwerking en nadien een volledig samengaan van Palm Belgian Craft Breweries met Bavaria gekozen. Ik heb er het volste vertrouwen in dat onze mooie brouwlocaties en bieren door de familie Swinkels en hun Brouwerij Bavaria verder zulten gekoesterd worden.”

Voor Palm Belgian Craft Brewers betekent deze samenwerking een versterking en versnelling hun reeds ingezette groeistrategie. Palm Belgian Craft Brewers heeft een breed aanbod van speciaalbiermerken, waaronder Palm. Rodenbach, Brugge, Steenbrugge, Cornet,  Arthur’s Legacy en Estaminet. Bavaria is in 120 landen actief met merken als Bavaria Premium. Swinckels en 8.6.

Palm Belgian Craft Brewers krijgt door de overname toegang tot dat internationale netwerk, Bavaria krijgt makkelijk  toegang tot de Belgische retail en horeca.

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.