Nieuws Vlaams Brabant Brouwerij uit Beersel trekt ten strijde tegen speculatie tegen lambiekbier

Brouwerij uit Beersel trekt ten strijde tegen speculatie tegen lambiekbier

Brouwerij uit Beersel trekt ten strijde tegen speculatie tegen lambiekbier

lambiekbierenBrouwerij 3 Fonteinen uit Beersel gaat samen met Brasserie Cantillon uit Anderlecht bekijken welke stappen ze kunnen ondernemen tegen de speculatie tegen hun ambachtelijke bieren. De lambiekbrouwerijen willen optreden tegen de frauduleuze doorverkoop van hun bieren. Op internet wordt steeds vaker gespeculeerd met geuze en kriek.

De traditionele lambiekbieren worden niet op grote schaal gebrouwen. Terzelfdertijd zijn er erg begeerd bij bierliefhebbers, en dat tot ver buiten het Pajottenland. De combinatie van de grote vraag en het beperkte aanbod leidde tot speculatie en doorverkoop tegen extreme prijzen. Dat is vooral het geval bij gelimiteerde bieren.

“Het is frustrerend om veel tijd en geld te steken in het brouwen van speciale bieren om dan te zien dat ze enkele dagen later tegen 150 dollar online te koop zijn. Wij willen eerlijke prijzen. Zo kan de echte bierliefhebber op een eenvoudige manier aan het bier geraken”, zegt Armand De Belder van Brouwerij 3 Fonteinen. “Klanten die ons al jaren trouw zijn, worden plots gelimiteerd bij de aankoop van pakweg frambozenbier.”

De jongste tijd gebeurt het opvallend vaker dat voorraden in de eigen brouwerij of winkel worden geplunderd. Dat geldt vooral voor gelimiteerde bieren. De speculatieve doorverkoop is meestal frauduleus omdat die indruist tegen de bestaande arbeidswetgeving en reglementering voor accijnzen, btw en vennootschapswetgeving.

“We stappen nu zelf naar de overheid om te vragen welke juridische stappen we kunnen ondernemen”, stelt De Belder. De lambiekbrouwers willen dat dubieuze websites strenger in het oog worden gehouden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel
Brussel

Brussel baadt in bier

BRUSSEL/LEUVEN -  In hartje Brussel heeft bierspa Bath & Barley de deuren geopend. Bath & Barley is een luxueuze privé-wellness,… Lees meer

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.