brussels airlines airport

Brussels Airlines werft dit jaar al zeker 380 nieuwe werknemers aan

Vliegtuigmaatschappij Brussels Airlines wil dit jaar 380 werknemers aanwerven. Het gaat over verschillende profielen gaande van cabinepersoneel over techniekers tot werknemers in IT en HR. In de coronaperiode moest nog een kwart van de toen 4.200 werknemers afvloeien. “Maar nu zijn we opnieuw volop aan het groeien”, klinkt het.

Eerder kondigde de Lufthansa Group, de moedermaatschappij van Brussels Airlines, al aan dat het 13.000 personeelsleden zal aanwerven. 380 daarvan zullen bij Brussels Airlines aan de slag gaan. “Wij verwachten onze ploeg inderdaad met bijna 400 mensen uit te breiden, bovenop de personeelsleden die we sowieso elk jaar moeten vervangen”, legt woordvoerder Nico Cardone van Brussels Airlines uit. “Er is namelijk sowieso altijd een uitstroom van mensen die met pensioen gaan of iets anders gaan doen.”

Tijdens corona was het personeelsbestand sterk gekrompen. Van de toen 4.200 werknemers moest een kwart vertrekken. “Op dit moment zijn we opnieuw aan het groeien en dat uit zich in extra vluchten. We gaan er dit jaar bijvoorbeeld ook een tiende ‘long haul’-vliegtuig bij krijgen, dat een extra bestemming op lange afstand gaat aandoen. Maar ook in de hangar bij onze ground staff en check-in-bedienden gaan we extra mensen aanwerven.”

Vooral cabinepersoneel

Er worden allerlei soorten profielen gezocht. “De meeste vacatures zijn voor cabinepersoneel. Hier gaat het om 180 mensen. Die zijn intussen al aangeworven. We hebben zopas onze laatste selectiedag gehad. De komende weken starten de cursussen. Deze mensen zouden allemaal tegen de zomer aan het vliegen moeten zijn. Verder zoeken we 40 piloten en vooral ook 60 personeelsleden voor de onderhoudsdienst. Technici en ingenieurs dus, die aan vliegtuigen kunnen werken. Dat zijn dringend in te vullen vacatures. Ook voor de ground operations, met name het bemannen van de check-in, gate en lounge, zoeken we in totaal 50 mensen. Tenslotte zoeken we ook nog 50 man voor allerlei andere diensten zoals IT en HR. Deze openstaande vacatures zijn wat ons betreft zo snel mogelijk in te vullen.”

“Op een gezonde manier groeien”

Brussels Airlines verwacht dat de vraag naar extra werknemers zich zal bestendigen op langere termijn. “Voor corona waren we begonnen aan een besparingsplan, omdat we toen niet echt winstgevend waren. We hebben heel hard gewerkt om onze kostenpositie op een gezond niveau te krijgen en nu staan we daar. Nu zijn we op een gezonde manier in staat om te gaan groeien”, besluit Cardone.