droneport

Brussels Airport neemt belang in Limburgse dronebouwer

ZAVENTEM - Brussels Airport neemt een belang van 30 procent in DronePort, dat zich op de voormalige luchtmachtbasis van Sint-Truiden bezighoudt met onderzoek, innovatie en ontwikkeling rond drones en 'advanced air mobility'. Dat heeft de luchthaven vrijdag gemeld in een persbericht.

DronePort is een initiatief van de Limburgse investeringsmaatschappij LRM, de stad Sint-Truiden, POM Limburg en JK Invest. Het wil een ecosysteem creëren, dat zowel een regionale luchthaven omvat als verschillende diensten waaronder een campus, een dronetestsite en een incubator, die een groeiplatform vormen voor bedrijven die deze nieuwe markt verder willen ontwikkelen.

"Door een belang van 30 procent in DronePort te verwerven, zullen we de mogelijkheid hebben om een unieke positie in deze opkomende industrie op te nemen", zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport. "We investeren steeds meer in de ontwikkeling van innovatieve technologieën en werken aan verschillende droneprojecten onder andere op vlak van luchthavenbeveiliging en operationele efficiëntie."

Brussels Airport werd in 2021 ook al aandeelhouder van SkeyDrone, dat actief is op het vlak van dronediensten en dronemanagementsystemen.