Nieuws Vlaams Brabant Buurderij waait over van Meise naar Leuven

Buurderij waait over van Meise naar Leuven

Buurderij waait over van Meise naar Leuven

buurderijleuvenIn Meise is het concept van de buurderij al langer een succes. In Leuven was maandenlang een zoektocht aan de gang naar mensen die de handel in artisanale producten wilden organiseren. Die werden nu gevonden in het Wereldcafé aan het Joris Helleputteplein in hartje Leuven.

Verse producten van lokale boeren en producenten bestellen op internet en in de eigen buurt afhalen. Dat kan vanaf nu eindelijk ook in Leuven. Op de website van www.boerenenburen.be bestel je groenten, fruit, vlees, zuivel en confituur.

De buurderij heeft tot doel de plaatselijke boeren en hun buren dichter bij elkaar te brengen en lokale producten te promoten. Het vernieuwende concept komt oorspronkelijk uit Frankrijk. De buurderij wil een trefpunt zijn voor het betere eten.

Deze pop-up boerenmarkt verzamelt vanaf nu elke week in Leuven. Wie zich inschrijft op de website, kan tot zondagnacht boodschappen doen en elke dinsdag de bestellingen ophalen in het Wereldcafé. De producenten zijn daar zelf aanwezig.

Al een tiental boerderijen uit de omgeving van Leuven biedt producten aan. Producenten uit Bierbeek, Leuven en Holsbeek leveren evengoed aardappelen als specialiteiten zoals seitan. De boeren zijn op deze manier zeker van een eerlijke prijs.

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.