Nieuws Vlaams-Brabant C&A kondigt ontslagronde aan bij hoofdzetel in Vilvoorde

C&A kondigt ontslagronde aan bij hoofdzetel in Vilvoorde

Foto Hollandse Hoogte / Peter Hilz

C&A kondigt ontslagronde aan bij hoofdzetel in Vilvoorde

VILVOORDE – Door tegenvallende online verkoopsresultaten plant de directie van winkelketen C&A een herstructurering. Dat is vrijdag bekendgemaakt op een bijzondere ondernemingsraad op de hoofdzetel in Vilvoorde. Hoeveel ontslagen er met de herstructurering gepaard zouden gaan, is nog niet duidelijk.

Het gaat om een herstructurering bij de hoofdzetel van de winkelketen in Vilvoorde. Het distributiecentrum in Boom en alle winkels in België zouden niet getroffen worden. Op het hoofdkantoor werken zo’n vierhonderd mensen. Allemaal zijn het jobs met bediendencontracten, zoals planningsjobs of managementjobs.

De reden dat de herstructurering er komt, ligt bij een tegenvallende online verkoop volgens de vakbond. “De online verkoop bij C&A is het verhaal geweest van financiële moeilijkheden en budgetten die verplaatst zijn. Maar de resultaten zijn achtergebleven”, zegt Jörgen Meulders van ACV Puls. “Ook voor de coronacrisis was C&A al niet mee in het online verhaal, en de ontwikkelingen de laatste jaren hebben niet geholpen.”

Het algemeen gevoel bij ACV is bezorgdheid. “Het verlies van tewerkstelling is altijd een moeilijk verhaal. We willen nu zo snel mogelijk duidelijkheid over de plannen.”

Derde keer

In het verleden zijn er al meerdere herstructureringen geweest bij C&A. Deze reorganisatie is de derde op vijf jaar tijd. “Er zullen bij deze herstructurering een aantal taken worden verplaatst naar de hub in Dusseldorf”, zegt Meulders. “Dat was vorig jaar ook het geval: toen zijn een aantal mensen van Vilvoorde overgeplaats naar Dusseldorf. Maar dat is natuurlijk geen evident verhaal voor een werknemer, om van Vilvoorde naar Dusseldorf te moeten gaan.”

Meulders vraagt dat er duidelijkheid komt over het aantal mogelijke ontslagen. “We begrijpen dat C&A in moeilijk vaarwater zit door tegenvallende online verkoopresultaten, maar nu is het tijd voor duidelijkheid.”

De komende periode start het sociaal overleg met een informatie- en consultatiefase, waarbij de vakbond verduidelijkingen kan vragen. Bij C&A België werken in totaal zo’n 2.500 mensen.

Moeilijke omstandigheden

In een schriftelijke reactie meldt de directie van C&A dat de “geplande veranderingen bedoeld zijn om de efficiëntie en de veerkracht van de keten te verbeteren”. Dat is nodig om de consument meer centraal te zetten, waar C&A op wil inzetten. De directie verwijst als reden voor de reorganisatie ook naar de “uitdagende economische omstandigheden”.

De herstructurering heeft betrekking op de diensten “Range” en “Planning & Supply Chain Processes and Solutions”, meldt de directie nog. De activiteiten binnen deze diensten worden “vereenvoudigd” om de efficiëntie te verbeteren en hen meer in lijn te brengen met de “beste praktijken in de sector”.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.