Café van brouwerij Wolf verhuist naar Langdorp

wolfkeHet Wolf Café van de gelijknamige brouwerij verhuist van de Betekomsesteenweg in Aarschot naar de parochiezaal in Langdorp, deelgemeente van Aarschot. Dat gebeurt amper een jaar na de opening en noodgedwongen, na een klacht van een  buurtcomité over vergunningen in een woonzone. “Als we de financiële middelen vinden, kan de verhuis over twee maanden plaatsvinden”, zegt eigenaar Peter Van der Borght.

In 2014 ontstond het idee om de brouwerij een verlengstuk te geven met een horecazaak. “We kregen de goedkeuring om een degustatieruimte te bouwen op onze site, ondergeschikt aan de brouwerij”, zegt eigenaar en brouwer Peter Van der Borght. “Dat was een investering van 300.000 euro. We hebben toen vijf mensen in dienst genomen om alles uit te bouwen.”

Uit voorzorg namen de mensen van Wolf in het voorjaar van 2015 al de parochiezaal van Langdorp in erfpacht voor een periode van 27 jaar. De verhuis komt er nu sneller dan verwacht. De buren dreigen namelijk met gerechtelijke stappen. De Betekomsesteenweg ligt in een woonzone. De keuken, het terras met de tenten en de speeltuin moeten worden afgebroken. “Alleen de aanpassingen binnen konden we eventueel nog vergund krijgen. Toen hebben we beslist om te verhuizen”, zegt Van der Borght.

De brouwerij met de kantoren blijft op de huidige site. Al het personeel van het café verhuist mee. “We zijn nu de middelen bij elkaar aan het zoeken om het concept van het Wolf Café verder te zetten in de parochiezaal in Langdorp. We verwachten geen problemen met de overgang. We sluiten in Aarschot en doen enkele dagen later weer open in Langdorp.”