Nieuws Vlaams Brabant Carpoolapp combineert bedrijven in Zaventem en Machelen

Carpoolapp combineert bedrijven in Zaventem en Machelen

Carpoolapp combineert bedrijven in Zaventem en Machelen

Voka Vlaams-Brabant heeft maandag in Zaventem een app gelanceerd om het carpoolen van werknemers van verschillende bedrijven uit Zaventem en Machelen te stimuleren. De app van Commuty moet dat carpoolen een flink stuk vergemakkelijken.

Nergens in België is de proportie werknemers versus inwoners groter dan in Machelen (176 procent). Ook Zaventem (121 procent) scoort sterk. Die enorme toevloed aan werknemers heeft een zware impact op het verkeer. Het vak tussen Machelen en Zaventem krijgt het grootste aantal voertuigen te verwerken van heel de Brusselse Ring.

De economische kost van de files is hoog: zo’n 2 miljoen euro per dag in heel België. Bedrijven trekken weg uit Brussel en de Vlaamse rand omdat werknemers zich niet meer in de dagelijkse hopeloze verkeersknoop willen wagen. Diezelfde bedrijven gaan niet vrijuit: ze strooien kwistig met bedrijfswagens in het rond. Een politiek van jaren, die nu een zware tol eist.

Te laat? Toch niet (helemaal). Carpooling is een waardige optie om het aantal voertuigen van de baan te halen. Binnen één bedrijf een match vinden is geen sinecure. Daarom werkten Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, Commuty en Splyt een aanbod uit waarbij werknemers van deelnemende ondernemingen een match kunnen vinden over de bedrijfsgrenzen heen.

In bedrijvenzones waar carpoolen door werkgevers aangemoedigd wordt, stijgt het aandeel ervan in de woon-werkverplaatsingen tot tien en zelfs vijftien procent. Het nationale gemiddelde bedraagt drie procent. Naast de Commuty-app genieten de medewerkers van een gegarandeerde terugrit, fiscale stimuli en begeleiding  bij de implementatie van het concept binnen het bedrijf.

Deze samenwerking werd maandag in aanwezigheid van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) gelanceerd in de Deloitte Gateway Building in Zaventem. Enkele toonaangevende bedrijven als Deloitte, 3M, Athlon, G4S, Johnson&Johnson, Eurofiber en Cofinimmo stappen al mee in dit traject.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Leuven, Rotselaar
Leuven

Bedrijf fietst definitief naar Wingepark

ROTSELAAR/HAASRODE - Canyon Bicycles, het van oorsprong Duitse fietsenmerk, verhuist dit voorjaar zijn Belgische hoofdkwartier van Haasrode (Interleuvenlaan) naar het… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Zaventem
Zaventem

Fransen nemen Zaventems bedrijf over

ZAVENTEM -  Het Zaventemse DigitalScaler is overgenomen door het Franse Wemanity, marktleider in klantgerichte digitale en agile transformaties, Door deze… Lees meer