20201028_market_baal+tremelo_fé Simon Moerenhout en Frédéric Prévot.

Carrefour Market Baal schot in de roos

TREMELO/TIELT-WINGE - In de Tremelose deelgemeente Baal is recent een nieuwe Carrefour Market van start gegaan. De winkel vervangt die van enkele honderden meters verderop, ter hoogte van de Domstraat. Twee weken na de opening spreekt medezaakvoerder Frédéric Prévot van een succes. "Het is vrij druk, ik sta ervan versteld", zegt Prévot. Samen met Simon Moerenhout baat hij ook de Carrefour uit op het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge). 

 

 

Twee weken na de opening van de nieuwe Carrefour Market in de Tremelose deelgemeente Baal is er een grote toestroom van klanten. Dat zegt medezaakvoerder Frédéric Prévot. "Ik sta er echt versteld van", zegt Prévot. "Na de drukke start hadden we eerder een kleine terugval verwacht maar die is er niet geweest. Elke dag krijgen we een massa volk over de vloer. Het is vrij druk."

20% ruimer dan voorganger 

Prévot en medezaakvoerder Simon Moerenhout zijn geen nieuwkomers in de retailbusiness. Beide mannen baten ook het Carrefour-filiaal op Het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge) uit.  Vorig jaar namen ze de Carrefour van Tremelo Domstraat en Tremelo Kruis over. Deze eerste vestiging van 650 m2 heeft nu plaatsgemaakt voor de nieuwe vestiging van 815 m2, enkele honderden meters verderop in de gemeente.

Interieur en aanbod

Het nieuwe filiaal heeft een ruime parking, een betere klantendoorstroom, een natuurlijke lichtinval en een moderne CO2-neutrale koelinstallatie. In het aanbod zitten een assortiment aan groenten en fruit, een aanbod aan bio- en veggieproducten, afgebakken brood en banket, een lunchassortiment, kip aan ’t spit en vers geperst fruitsap.

Geen selfscanningkassa's 

Frédéric en Simon baten deze winkel uit met een tiental vaste medewerkers en een viertal flexijobbers. Tijdens de drukke momenten kunnen de zaakvoerders ook een beroep doen op een pool van een 20-tal jobstudenten. Met selfscanningkassa's werken Moerenhout en Prévot niet. "Dat is een bewuste keuze. In een kleinere gemeenschap als die in Baal is het persoonlijk contact met de klant erg belangrijk", besluit Prévot.