carrefour1

Carrefour opent pop-upstore voor tweedehandsartikelen in Brussel

Carrefour België opent donderdag in Elsene een pop-upwinkel gewijd aan zijn tweedehandsplatform Carrefour Reeborn. De tweedehandswinkel is een primeur in de Europese voedingsdetailhandel, zo zegt de supermarktketen woensdag.

Carrefour Reeborn werd gelanceerd in november 2023 en is zowel een online platform als een app voor de verkoop en aankoop van tweedehandsartikelen. Het biedt particulieren de mogelijkheid om artikelen te verkopen, terwijl Carrefour-winkels hetzelfde kunnen doen met stockrestanten van niet-voedingsproducten.
"Gebruikers kunnen geld verdienen door hun ongebruikte artikelen te verkopen en tegelijk Carrefour Bonuspunten verzamelen. Deze punten kunnen ze nadien gebruiken om hun boodschappen te doen in een Carrefourwinkel van hun keuze", aldus het bedrijf.

Als een klant een van de tentoongestelde artikelen in de pop-up wil kopen, kan hij dat doen via een beschikbare digitale terminal. De verkoper ontvangt dan onmiddellijk de betaling voor het verkochte artikel. De pop-upwinkel zal geopend zijn van 18 april tot 15 september.