CD&V’ers Sammy Mahdi en Jo Brouns te gast bij Voka: “Nood aan fiscaal systeem dat ondernemen stimuleert”

LEUVEN - Het voorstel van CD&V om de lasten op arbeid te verlagen ligt op de regeringstafel. Met die boodschap drukte partijvoorzitter Sammy Mahdi een publiek van dertig Vlaams-Brabantse ondernemers een hart onder de riem.

CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Vlaams minister van Werk, Economie, Innovatie en Landbouw Jo Brouns waren maandag te gast op het politiek diner van Voka Vlaams-Brabant. Mahdi sprak over het belang van een brede fiscale hervorming. "We moeten de omslag maken naar een fiscaal systeem dat ondernemen en werken stimuleert. Een fiscaal systeem dat transparanter en eenvoudiger is en dus meer rechtszekerheid biedt", aldus Mahdi.

Jo Brouns sprak vooral vanuit zijn rol als Vlaams minister van Innovatie. "Vlaanderen is een absolute topregio op vlak van innovatie, en het zijn ondernemers die dat uitdragen."

Restaurant De Hoorn in Leuven vormde het decor van het diner. Volgens Daniëlle Vanwesenbeeck, voorzitter van Voka Vlaams-Brabant, is het belangrijk dat politici en ondernemers de banden aanhalen. "We inspireren hen graag om beleid te voeren dat onze concurrentiekracht ondersteunt, talent op de arbeidsmarkt stimuleert en innovatie hoog in het vaandel draagt."