Nieuws Vlaams Brabant CEO Keyware aan de deur gezet, dossier overgemaakt aan gerecht

CEO Keyware aan de deur gezet, dossier overgemaakt aan gerecht

Copy: Keyware Technologies.

CEO Keyware aan de deur gezet, dossier overgemaakt aan gerecht

ZAVENTEM – Techbedrijf Keyware Technologies uit Zaventem zet zijn CEO Stéphane Vandervelde aan de deur. Dat meldt het bedrijf donderdag, nadat eerder op de ochtend waakhond FSMA gemeld had een dossier rond de CEO over te maken aan het gerecht.

Het dossier gaat over vermeende dubieuze geldstromen naar de topman. Eind maart raakte bekend dat Vandervelde Keyware, bekend van de betaalterminaloplossingen, zowat 2 miljoen euro moet terugbetalen. “De raad van bestuur van Keyware Technologies heeft op 14 april 2021 besloten om de jarenlange samenwerking met haar CEO (…) definitief te beëindigen”, klinkt het in een persbericht.

Terugtrekking 

Vandervelde legt met onmiddellijke ingang al zijn mandaten van (gedelegeerd) bestuurder in alle Keyware vennootschappen neer en treedt ook terug uit zijn rol als CEO. Guido Van Der Schueren, de huidige voorzitter van de raad van bestuur van de vennootschap, werd aangesteld als CEO ad interim. Stéphane Vandervelde heeft zich ertoe verbonden om de transitie in goede banen te leiden en zal, in afwachting van de komst van een nieuwe CEO, de CEO ad interim ondersteunen.

Dossier overgemaakt aan gerecht 

De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) maakt een dossier rond de CEO over aan de gerechtelijke autoriteiten. Dat meldt de FSMA donderdagochtend. De zaak betreft transacties tussen Keyware Technologies en ondernemingen verbonden met haar CEO, Big Friend NV, vertegenwoordigd door Stéphane Vandervelde. De FSMA neemt deze beslissing na kennis genomen te hebben van de conclusies van de door de raad van bestuur van Keyware Technologies gevraagde forensische audit van die transacties. “Mede rekening houdend met haar eigen bevindingen volgend op de toezichtacties die zij in 2020 opstartte met betrekking tot de financiële verslaggeving van Keyware, heeft de FSMA beslist met betrekking tot voornoemde transacties een dossier over te maken aan de gerechtelijke autoriteiten”, meldt de toezichthouder.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer